Test baterijskih moških brivnikov

13. december 2017

Kozmetika in nega telesa
Test baterijskih moških brivnikov

Za gladko kožo brez nadležnih kablov.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Res je, živimo v času, ko se številni moški odločajo, da pustijo vsaj del obraza poraščenega z brado ali brki. A tudi sodobni `mestni drvarji´ svojo brado skrbno negujejo, preostali del obraza pa si redno brijejo, zato so celo `zaraščeni´ gospodje z brivniki tako ali drugače vsakodnevno povezani. Primerni so predvsem za britje do tri dni stare brade. Tokrat je na testu zmagal najdražji, brivnik z oceno dobro pa lahko dobite že za manj kot 100 evrov.

favicon Preverite: rezultati testa brivnikov

Že nekaj časa se večina ne ubada več s kabli, ampak s seboj vzamejo baterijski brivnik in pri tem upajo, da bo baterija zdržala še nekaj britij do konca potovanja. Vse skupaj pa se lahko sfiži že pred prvim britjem, če se brivnik med potjo nenadoma vključi sam in tiho prede v prtljagi, dokler mu ne zmanjka baterije.

Na ZPS testu smo ugotovili, da ima večina brivnikov vgrajeno možnost zaklepanja neželenega vklopa, a vsi tega vendarle nimajo, zato bodite previdni pri nakupu, še posebej, če vaše življenje popestrite s številnimi popotovanji.

Velike razlike v zmogljivosti baterij
Tam pa vam jo lahko zagode že sama baterija. Nekateri zmorejo tudi do 30 britij z enim polnjenjem, drugi le 6. Zanimivi so tudi rezultati preizkusa hitrega, 5-minutnega polnjenja, ki pride prav, ko baterije zmanjka sredi britja. Po tako kratkem polnjenju boste lahko britje brez težav končali le z redkimi dražjimi modeli.

Čistilna postaja omogoča vzdrževanje visoke ravni čistoče
Našli jo boste ob boljših (in dražjih) brivnikih, pri drugih se boste morali potruditi in jih temeljito očistiti ročno. Nekako pričakovano lahko to vedno počnete pod tekočo vodo, vseeno vam priporočamo, da se občasno lotite tudi temeljitejšega čiščenja, med katerim je treba razdreti glavo. Le na ta način boste brivniku omogočili, da ostane dovolj učinkovit, saj dlake v mehanizmu onemogočajo pravilno delovanje.

Učinkovitost britja ni povezana s tipom brivnika
V pestri ponudbi na trgovskih policah lahko izbirate med linearnimi brivniki z dvema ali tremi mrežicami in rotirajočimi s tremi okroglimi glavami. Velike razlike med njimi ni, so pa linerani brivniki bolj primerni za preprosto in natančno britje robov (denimo zalizcev) oziroma delov pod nosom, medtem ko se rotirajoči zaradi bolj ali manj prilagodljivih glav bolje izkažejo pri britju brade z ostrimi linijami.

Nasvet ZPS: Kako povečati učinkovitost britja?
1. Napeta koža. Med britjem napnite kožo obraza in rezilom olajšajte pot do dlak. Na ta način bo britje tudi prijetnejše, brivnik bo lepše drsel po obrazu.
2. Vlaženje. Po vsakem britju uporabite losjon po britju z vlažilnim učinkom in tako kožo ohranite v dobri kondiciji.
3. Menjava. Redno menjajte brivne glave – vsakih 18 mesecev pri lineranih brivnikih in vsaki dve leti pri rotirajočih.

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju