Klimatske naprave - kaj je dobro vedeti

10. junij 2018

Ogrevanje in hlajenje Energija
Klimatske naprave - kaj je dobro vedeti

Zveza potrošnikov Slovenije na www.zps.si omogoča brezplačen dostop do primerjalnega testa KLIMATSKIH NAPRAV in brošure Kaj je dobro vedeti pred nakupom. Potrošnike, ki bodo na podlagi testa in nasvetov izbrali na ZPS testu dobro ocenjeno klimatsko napravo, bomo tudi nagradili.

Dodaj vsebino med priljubljene

Za dodajanje vsebine med priljubljene potrebujete uporabniški profil. Brezplačna registracija

Na ZPS smo sicer pred začetkom poletja načrtovali izvedbo prvega skupinskega nakupa klimatskih naprav v Sloveniji, vendar v pogajanjih s ponudniki nismo prejeli ponudbe, ki bi ustrezala pogojem, ki smo jih za ponudnike oblikovali z namenom, da bi potrošnikom zagotovili ugoden nakup na testu ZPS dobro ocenjene klimatske naprave.

Na ZPS smo za vse potrošnike, ki se odločajo za nakup klimatske naprave, pripravili koristne informacije, ki jim bodo omogočile informiran nakup kakovostnega izdelka. Da bi jim olajšali izbiro in odločitev, so pripravili e-brošuro s koristnimi nasveti, od tega, kakšna naj bo moč klimatske naprave glede na prostor, zakaj je pomembna pravilna montaža zunanje in notranje enote, do tega, kdaj ogrevati s klimatsko napravo, kako poskrbeti za ustrezno vzdrževanje ipd.

Izkazalo se je, da so velike razlike v ceni večinoma z razlogom. Za klimatsko napravo z oceno dobro boste morali odšteti najmanj dobrega tisočaka – strošek montaže je že vključen v ceno.

Zakaj se sploh odločiti za nakup klimatske naprave

Klimatske naprave so v vročih poletnih dneh in nočeh najbolj učinkovit način hlajenja, v prehodnih obdobjih pa se izkažejo tudi kot energijsko učinkovit način ogrevanja.

Ni vsaka klimatska naprava dobra in ustrezna za vaš dom!

Pravilna izbira klimatske naprave je odvisna od velikosti prostora, njegove osončenosti, števila oken in vrat, kakovosti izolacije in polnosti prostora. Zato svetujemo, da skrbno preberete brošuro na www.zps.si in izberete napravo, ki bo ustrezala vašemu domu.

ZPS nagrajuje kupce dobro ocenjenih klimatskih naprav

Vsi potrošniki, ki bodo med 1. junijem in 1. oktobrom 2018 kupili katerokoli klimatsko napravo, ki je na primerjalnem testu ZPS prejela oceno vsaj `dobro´ ali več (skupna ocena več kot 60), bodo prejeli darilo Zveze potrošnikov Slovenije: 2 številki revije ZPStest (nečlani), članom ZPS pa bodo brezplačno podaljšali članstvo za dva meseca.

LogoSkupni2C

Sveže e-novice ZPS, vsak petek

Ste z zanimanjem prebrali ta članek?
Prijavite se na e-novice ZPS za še več aktualnih in koristnih vsebin.

Politika varovanja osebnih podatkov

Sorodne objave

Nazaj na seznam objav

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju