Mediji Izjave za javnost 2012

Test lakov za nohte

E-pošta natisni PDF

laki_za_nohte3_2012Obstojni ravno niso, a večina se jih lepo sveti!

Nagrada Horus za Zvezo potrošnikov Slovenije

E-pošta natisni PDF

horus2Splošno posebno priznanje za družbeno odgovornost je prejela tudi naša organizacija – Zveza potrošnikov Slovenije. Nagrado podljujeta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, letos pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka.

Posojilna kartica pod drobnogledom: Jo res potrebujete?

E-pošta natisni PDF

posojilne2012_3Pri ZPS opažajo, da banke v zadnjem času bolj oglašujejo tudi posojilne kartice. Ker za razliko od drugih kartic banke za uporabo posojilnih kartic zaračunavajo tudi obresti, pri ZPS potrošnikom svetujejo razmislek o smiselnosti uporabe teh kartic in jih opozarjajo pred tveganji zadolževanja.

Poskrbite za varnost pred odhodom na smučišče

E-pošta natisni PDF

pancarji_koristninasveti3Na ZPS smo na dveh VIP testih pod drobnogled postavili 18 smučarskih čelad za odrasle in 18 smučarskih čevljev za dobre rekreativne smučarje.

Dobro poglejte izbrano sadje, predno ga položite v nakupovalni voziček!

E-pošta natisni PDF

kaksno_sadje_ponujajo_trgovci_2Kar četrtina vzorčenega sadja na slovenskih policah ni ustrezala minimalnim pogojem kakovosti in torej ni bila primerna za prodajo, medtem ko med vsemi zamejskimi vzorci niso našli niti enega, ki ne bi bil primeren za prodajo.

Zimske pnevmatike - Le peščica si je zaslužila dobro oceno

E-pošta natisni PDF

pnevmatike_test_okt2012_2Na letošnjem testu zimskih pnevmatik so potrošniške organizacije preizkusile 31 modelov v dveh velikostnih razredih, 25 smo jih našli tudi pri slovenskih ponudnikih.

Zamenjava dobavitelja plina mora biti za potrošnika preprosta in brezplačna!

E-pošta natisni PDF

plin_menjava3Nižje cene novega ponudnika pa so številne potrošnike spodbudile k zamenjavi dobavitelja. Pa vendar zamenjava ni vedno preprosta niti brezplačna, saj se potrošniki pri zamenjavi dobavitelja srečujejo tudi s težavami, predvsem zaradi nepoštenih pogodbenih pogojev posameznih ponudnikov zemeljskega plina.

Test aparatov za peko kruha

E-pošta natisni PDF

test_aparatov_za_kruh2Za pripravo dobrega kruha izkušnje niso potrebne!

Zdrave prehranjevalne navade - zdrava prihodnost

E-pošta natisni PDF

pir_meso_ribeNaložba v zdrave prehranjevalne navade, je naložba v zdravje oz. naložba v zdravo prihodnost.

Ste se z nakupom prenaglili?

E-pošta natisni PDF
prodaja_od_vrat_do_vrat3Vas je že kdaj na domu obiskal prodajalec in vas prepričal, da ste kupili "neuničljivo posodo z doživljenjsko garancijo", "super vodni sesalnik" ipd. Po premisleku pa vam je postalo krepko žal, saj takšne posode, sesalnika …  ne potrebujete. Kaj lahko storite?

Zavarovanje doma pod drobnogledom: poceni zavarovanje lahko drago stane!

E-pošta natisni PDF
zavarovanje_doma7Pred podpisom pogodbe je treba oceniti potrebe in izbrati takšna kritja, da bo zavarovanje res doseglo svoj namen – tudi če mora potrošnik zato odšteti kak evro več.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL