Zdravstveno zavarovanje na poti v tujini

E-pošta natisni PDF

zdravstvo tujinaPriskrbite si evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja!
Leto objave: 2006, informativni list posodobljen januarja 2010

Turistično potovanje

E-pošta natisni PDF

Pomembno! Storitev mora biti opravljena v skladu s pogodbo.

naslovnica turist.jpgPredstavljamo pravila, ki urejajo področje turističnih potovanj. Med drugim tudi to, da se cena potovanja lahko spremeni le zaradi dveh razlogov: višje cene goriva in spremembe menjalnega tečaja, a le do dvajsetega dne pred pričetkom potovanja. Vas zanima še več? Preberite naš informacijski list!

Leto izdaje: 2008.

Pravice letalskih potnikov

E-pošta natisni PDF

Pomembno ! Pravice v primeru zamude, odpovedi leta ali zavrnitve vkrcanja.

naslovnica letala.jpgSte vedeli, da ste v primeru, če prevoznik odpove let v določenih primerih upravičeni do odškodnine? Da je prevoznik v primeru večurne zamude dolžan ponuditi potnikom hrano in pijačo, brezplačen telefonski klic ali dostop do e-pošte? Vse to in še več lahko preberete v našem informativnem listu.

Leto izdaje 2006.

Časovni zakup "Time share"

E-pošta natisni PDF

Pomembno! Upoštevajte vse stroške dopusta!

naslovnica cas zakup.jpgČasovni zakup je nakup pravice do uporabe počitniškega stanovanja, hiše ali zemljišča za določeno število dni v določenem obdobju leta. Za potrošnike je pomembno dejstvo, da zakonska zaščita velja le, če je pogodba sklenjena najmanj za tri leta, uporaba pa dogovorjena vsaj za 7 dni na leto. Pomembno: pri časovnem zakupu upoštevajte vse stroške dopusta!

Leto izdaje: 2006.