Brez skrbi po EU za 2,99 evra – prednosti in slabosti

E-pošta

3e simobil3Simobil je danes začel svojim naročnikom ponujati možnost, da vključijo dnevno gostovanje v državah Evropske unije za 2,99 evra na dan. Je s tem, torej, konec visokih stroškov za gostovanje?

V pričakovanju velikega poka - Telekomunikacije v Sloveniji

E-pošta

v pricakovanju velikega poka 2Slovenski telekomunikacijski trg je tudi v preteklem letu predvsem pobiral sadove vlaganj v minulih obdobjih. Prav veliko presenetljivega se na splošno ni dogajalo, so pa nekateri posamezni dogodki potrjevali tisto, kar smo zapisali že v lanskem prispevku: operaterji telekomunikacijskih storitev so se znašli v pasti, saj so cene do zdaj predvsem zmanjševali, pa čeprav jih v naslednjem obdobju čakajo velika vlaganja v nakup licenc za mobilno telefonijo, pa tudi v obnovo in razširitev omrežij.

Test mobilnikov: v primerjalniku zdaj že skoraj 400 modelov

E-pošta

smart4 2014V primerjalniku mobilnih telefonov je zdaj že skoraj 400 modelov, slaba polovica jih je naprodaj tudi v Sloveniji. Preverite podrobnejše rezultate testa, oglejte si bogate informacije o tehničnih lastnostih, izbrane mobilnike (do 5) pa preprosto primerjajte med seboj. V našem primerjalniku boste nekaj modelov našli tudi tisti, ki vam ni mar za pametne telefone - posebej namreč lahko izberete tudi pregled rezultatov testa in tehničnih lastnosti za mobilnike z osnovnimi funkcijami. Zraven pa še nasveti, kako izbrati pravi mobilni telefon in članek iz revije VIP 2/2014.

Kako in s čim vabijo operaterji fiksne in mobilne telefonije?

E-pošta

vabljenje operaterjev telefonije2 Vse več potrošnikov išče nove poti, kako prihraniti še kakšen dodaten evro. Pri tem trčijo na interese ponudnikov telekomunikacijskih storitev, ki sicer nove uporabnike privabljajo predvsem z akcijskimi ponudbami; te pa niso vedno tudi ugodne, hkrati pa se v ozadju reklamnih sporočil skrivajo še številni drugi stroški. Nekaj jih odkrivamo v tokratnem pregledu slovenskega trga mobilne in fiksne telefonije.

Koristni nasveti ZPS: Previdno pri telefoniranju v tujini, da ne bo najvišji račun prav telefonski!

E-pošta

stroski mobilnik3Ker ima po zadnjih podatkih že skoraj polovica Slovencev v žepu pametni telefon, vas opozarjamo na previdnost pri njegovi uporabi v tujini. Cena za minuto klica, denimo iz Švice, lahko doseže tudi 3,7 evra, za prenos podatkov iz te države pa boste lahko plačali celo do 25 evrov na megabajt (toliko podatkov približno prenesete med odpiranje ene spletne strani)!

Telekom - od januarja obračun naročnine za nazaj

E-pošta

stacionarni_telefonOd začetka leta 2013 bo Telekom Slovenije začel obračunavati naročnino za storitve fiksne in mobilne telefonije za nazaj, torej za pretekli mesec. Zato bodo januarski računi za uporabnike nižji za znesek naročnine. Podobno potezo pričakujemo tudi od ostalih operaterjev.

Brezplačne aplikacije: problem z vidika varstva osebnih podatkov?

E-pošta

smart_prenos_podatkov2Brezplačne aplikacije v spletni trgovini Google Play trikrat bolj verjetno dostopajo do podatkov iz imenika v telefonu, kot plačljive aplikacije.

Ne potrebujete telefona, nimate odvečnih 30 evrov? Te akcije niso za vas!

E-pošta

simobil_mobitel2012Malo bolj podrobno smo pogledali, kaj sta za uporabnike mobilne telefonije pripravila Simobil in Telekom (Mobitel) in ugotovili, da oba ciljata točno na določene potrošnike, zato bodite previdni, preden se odločite.

Novi iPhone 5 je večji, lažji – in požrešnejši

E-pošta

iphone52Na uradni dan začetka prodaje pri nas lahko potrošniške organizacije že poročamo o prvih rezultatih testa v neodvisnem laboratoriju.

Galaxy S III ima tudi nekaj sivih lis

E-pošta

galaxy3Očitno gre za težko pričakovan model, saj so nekateri zanj čakali v vrsti še pred uradnim začetkom prodaje. Takrat smo ga kupili tudi sami in na voljo so prvi izsledki testa.

Ali otrok res potrebuje mobilni telefon?

E-pošta

simobil_kidz3Potem, ko smo se že navadili na posebne pakete, ki jih mobilni operaterji namenjajo najstnikom, pa Simobil s predplačnim paketom Simpl Kidz zdaj naslavlja še mlajše otroke. Kakšne so glavne značilnosti tega projekta?

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL