Nagradna igra IKEA na FB: še ena v vrsti prevar

E-pošta

ikea fbNo, nepridipravi so tokrat hitro izkoristili novico, da naj bi švedski trgovec s pohištvom odprl trgovino v Sloveniji.  Mi pa opozarjamo: preteklo bo še veliko vode, preden bo podjetje IKEA odprlo trgovino v Sloveniji. In če ste všečkali in komentirali objavo: da, spet ste nasedli prevari na FB!

Ponovno lažna nagradna igra na FB: tokrat za trgovca C&A

E-pošta

sms lazna fb-igra4Iz podjetja C&A so nas danes obvestili, da je na spletnem družabnem omrežju Facebook lažna nagradna igra v kateri izkoriščajo ime njihovega podjetja kot krinko za pridobivanje novih naročnikov v SMS klub.

Pozor – na spletu lažna nagradna igra "Lisca - zadeni kupon v vrednosti 500€"

E-pošta

lisca2Podjetje Lisca opozarja, da so na določenih spletnih straneh opazili bannerje z lažnim pozivom za sodelovanje v nagradni igri "Lisca - zadeni kupon v vrednosti 500€". Iz Lisce sporočajo, da gre za prevaro in da  podjetje Lisca d.d. Sevnica ni organizator nagradne igre.

Spet lažni kuponi na Facebooku

E-pošta

kuponiVarni na Internetu opozarjajo, da so se danes na Facebooku spet pojavili goljufiji, ki v imenu znanih blagovnih znamk (brez njihove vednosti, seveda) obljubljajo denarne kupone.

Pozor - pri kolesarskidresi.com raje ne kupujte!

E-pošta

kolesarskidresiVarni na internetu sporočajo, da so prejeli prijavo zoper spletno trgovino s kolesarskimi dresi in čeladami kolesarskidresi.com. Trgovina je brez kakršnihkoli podatkov o podjetju (navedena je telefonska številka 123456789 – nič sumljivo), domena pa je bila registrirana pred dobrima dvema mescema.

EPC opozarja: pozor, lažni spletni trgovini!

E-pošta

acta copy3Pozor: lažni spletni trgovini www.milangarments.com in www.bcpmylife.com!

Raje ne kupujte v spletni trgovini nikefree.si

E-pošta

nikefreeVarni na internetu močno odsvetujejo nakup športnih copat blagovne znamke Nike v spletni trgovini nikefree.si!

Pozor pred nakupi znotraj spletnih igric

E-pošta

howrseV zadnjih tednih se je na Zvezo potrošnikov Slovenije (ZPS) in Evropski potrošniški center (EPC) obrnilo več potrošnikov, ki se jim je zaradi takšnih nakupov bistveno povečal račun za telekomunikacijske storitve. Dodatno skrb povzroča dejstvo, da so stroške večinoma povzročali mladoletni otroci.

Zakaj je dober LTE ali 4G

E-pošta

lte3Tudi v Sloveniji so se že začela pojavljati prva omrežja LTE: ali in zakaj bi se moral odločiti za novo ponudbo? Razkrivamo podrobnosti!

Ljubljansko brezžično omrežje – kaj morate vedeti?

E-pošta

lj wifiKer gre za sorazmerno nov koncept povezovanja v internet, ki je, vsaj pri nas, izveden v največjem obsegu do zdaj (ob koncu projekta bodo postopoma pokrili večji del MOL), velja pred prvo uporabo prebrati navodila in nekaj nasvetov.

Dan varstva osebnih podatkov – kako varno uporabljate vašo mobilno napravo?

E-pošta

osebni podatki3Danes je Evropski dan varstva osebnih podatkov, v Sloveniji opozarjajo na varno rabo pametnih mobilnih naprav.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL