Pravice

Naši člani nas lahko pokličejo!

Pravna pisarna za naše člane deluje vsak dan, med 13. in 15. uro. Pokličite nas na 01 432 00 89. Za osebni obisk v pravni pisarni, ki deluje vsako sredo med 15. in 17. uro pa se naročite po telefonu 01 474 06 00. Vprašanja lahko zastavite tudi na našem spletnem forumu.

avtorske_scarlet3

Avtorske pravice

Avtorsko pravo bi moralo vzpodbujati kreativnost in inovativnost v korist vse družbe, moralo bi zagotavljati avtorjem primerno plačilo za uporabo njihovih del in hkrati omogočati razvoj novih načinov izmenjave znanja in idej.

garancija_potrdilo

Garancija

Kako je urejeno področje pravic iz garancije? Za katere izdelke je garancija obvezna. In še: predlog dopisa proizvajalcu oziroma prodajalcu, ko uveljavljate pravice iz harancije za pokvarjen izdelek.

mobi_tv_spelt

Mobilniki, TV , splet

Težave pri zagotavljanju signala - kakšne so vaše pravice v tem primeru? Kako je s prekinitvijo naročniške pogodbe in kaj lahko storite, če ponudnik internetne televizije spremeni programsko shemo?

internetshopping

Splet, katalogi, prodaja na domu

Kakšna pravila veljajo na področju prodaje na daljavo? Lahko vrnete izdelek, s katerim niste zadovoljni? V kakšnem roku? In seveda: primeri naših članov in kako smo jim pomagali rešiti težave.

upravljanje

Stanovanje, upravljanje

Kako zamenjati upravnika, če z njegovim delom niste zadovoljni? Kakšne sploh so naloge upravnika? Je seznam stanovalcev lahko obešen na oglasni deski? Kako se delijo stroški za ogrevanje, elektriko in druge storitve? Poiščite odgovore!

storitve

Storitve

Težave z obrtniki so ene izmed najpogostejših vprašanj s katerimi se srečujejo naši pravniki v pravni pisarni. Kako uveljaviti pravice, če storitev ni opravljena tako, kot bi morala biti?

napaka

Stvarna napaka

Kdaj ima izdelek stvarno napako? V kakšnem časovnem roku morate uveljavljati pravice in kaj sploh lahko zahtevate? Za člane: obrazec za reklamacijo.

trgovina

Trgovina

Kakšna pravila urejajo razprodaje in kako morajo biti označene cene? Velja cena na polici, ali tista na blagajni?

zakonodaja

Zakonodaja in pravila

Na enem mestu smo zbrali zakonodajo, pomembno za potrošnike.