Vračilo izdelka, narejenega po meri

E-pošta

vracilo izdelka po meri2Potrošnica je pri zlatarju naročila izdelavo prstanov po meri za poroko. Ko sta bila izdelana, videz prstanov ni ustrezal njenim pričakovanjem. Zanimalo jo je, ali lahko zavrne prevzem in plačilo, če je nezadovoljna z videzom, pa čeprav so bili prstani narejeni po njenih navodilih?

Spremenjena vsebina in cena koncerta

E-pošta

spremenjen koncert2Organizator je spremenil seznam nastopajočih, lokacijo koncerta in cene vstopnic spustil iz 10 € na  2,90 €. "Ali lahko zahtevamo povračilo kupnine za vstopnice?"

Tečaj cestno prometnih predpisov - skupinski spletni nakup in dodatno plačilo

E-pošta

tecaj ccp s popustom 2"Pri enem od ponudnikov skupinskih popustov sem kupila kupon za 57-odstotni popust pri tečaju CPP in za 6 ur vožnje za izpit B kategorije. Zakonsko predpisano trajanje tečaja CPP je najmanj 20 ur, česar pa avtošola ni izpolnila, zato me zanima, kaj naj storim?"

Kaj lahko storite, če niste zadovoljni z opravljeno storitvijo?

E-pošta

avtopralnice pregled niste zadovoljni 2Avtomobil ste pripeljali v ročno avtopralnico na temeljito zunanje in notranje čiščenje in ga tam pustili za nekaj ur. Po vrnitvi ste opazili, da stekla v notranjosti avtomobila in prtljažni prostor niso dobro očiščeni. Odprtine in odlagališča, sedeži med naslonjalom in sedežem ter težje dostopni deli pri vratih avtomobila pa so še vedno umazani. Kako ravnati?

Komu lahko poštar izroči pošiljko, ki jo je treba vročiti?

E-pošta

tezave z vrednostnim pismom 2"Pričakovala sem vrednostno pismo in ker ga ni in ni bilo, sem po temeljitem poizvedovanju izvedela, da je denar od poštarja prevzel moj zet. Zanima me, kako lahko poštar izroči denar osebi, ki je nisem pisno pooblastila za prevzemanje priporočene pošte?"

Preverite, kaj vam nepremičninski posrednik ponudi v podpis

E-pošta

nepremicninski agent 2Potrošnik je na spletnem portalu Nepremicnine.net opazil oglas o prodaji zazidljive parcele, zato je poklical nepremičninsko agencijo. Agentka pa je ob ogledu zahtevala podpis Pogodbe o posredovanju v prometu z nepremičninami. Kaj lahko potrošnik v tem primeru stori?

Bi se radi pritožili na račun za elektriko ali zemeljski plin?

E-pošta

pritozba na racun za elektriko in plin 2V tokratnem paragrafu opisujrmo, kako se pritožiti zoper račun, ki ga pošljeta dobavitelja električne energije ali pa zemeljskega plina. Pojasnjujemo tudi, kateri spori se obravnavajo pri dobavitelju in kateri pri distributerju.

Kako se ubraniti?

E-pošta

kako se ubraniti 2"Prejela sem poštno pošiljko, ki je nisem naročila. Poleg voščilnic je priložena tudi položnica. Ali moram res plačati nekaj, česar nisem naročila?" "V zadnjem času prejemam veliko komercialne elektronske pošte. Poskušal sem odjaviti prejemanje takšnih sporočil, a sporočila še kar prihajajo." "Po telefonu me ves čas kličejo predstavniki različnih podjetij in mi ponujajo svoje izdelke. Kako lahko preprečim takšne klice?" Takšna in podobna vprašanja kar pogosto dobimo v našo pravno pisarno, zato smo pripravili nekaj pojasnil, kaj lahko storite v podobnih primerih.

Pogodba o varovanju hiše, stanovanja

E-pošta

pogodba_o_varovanju_hise2Policija ugotavlja, da še vedno premalo naredimo za lastno zaščito in zaščito svojega premoženja in da se ne zavedamo dovolj, da lahko prav sami veliko pripomoremo k večji varnosti. Kaj je zasebno varovanje, kdo ga lahko izvaja in na kaj je treba paziti pri sklepanju pogodbe o varovanju? Odgovore ponujamo v tokratnem paragrafu.

Kdaj zastarajo računi?

E-pošta

racuni3Koliko časa je dobro hraniti račune poravnanih stroškov mesečnih obveznosti npr. elektrike, interneta, stroškov upravnika, energetike...?

Nepremičninsko posredovanje

E-pošta

nepremicninsko_posredovanje2Potrošnik je želel prodati svojo stanovanjsko hišo, zato je navezal stik z nepremičninsko agencijo. Nato si je glede prodaje nepremičnine premislil: je agencija upravičena do plačila morebitnih opravljenih storitev in ali mu mora vrniti vso prejeto dokumentacijo?

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL