Pravice Splet, katalogi, prodaja na domu

www.crniracek.si: zanimajo nas vaše izkušnje

E-pošta

crniracek2V zadnjem tednu je več potrošnikov poklicalo v našo svetovalno pisarno in opisalo neprijetno izkušnjo s spletnim trgovcem www.crniracek.si. V vseh primerih so potrošniki poročali, da so prek spletne strani naročili izdelke, jih tudi plačali, a nikoli prejeli.

ZacniZdaj.com – premislite, ali to storitev tudi v resnici potrebujete

E-pošta

zacnizdajOpozorjeni smo bili na spletno stran ZacniZdaj.com, ki obiskovalcem ponuja njim prilagojen način hujšanja. Kot je zapisano na spletni strani, naj bi za vsakega uporabnika pripravili unikatni načrt izgube teže, ki zajema način prehranjevanja in vadbe, ter pomoč psihologa. Spletno stran tudi oglašujejo na Facebooku.

Reklamacija kupona pri skupinskih spletnih nakupih

E-pošta

reklamacija kupona 2Na spletnem mestu, kjer ponujajo kupone, sem kupila kupon za masažo z enoletno veljavnostjo. Ko sem po nekaj mesecih želela rezervirati termin, pa sem ugotovila, da so masažni salon že zaprli.

Pogodbe na daljavo

E-pošta

rdeca_misTo so pogodbe o dobavi blaga ali opravljanju storitev,  ki se sklepajo med podjetjem in potrošnikom prek katalogov, telefona, televizijske prodaje in interneta. Potrošnik ima v določenem časovnem obdobju pravico do odstopa od pogodbe, ne da bi navajal razlog zakaj odstopa. Za člane: predlog dopisa prodajalcu v primeru odstopa od pogodbe.

Pogodbe izven poslovnih prostorov

E-pošta

prodaja_vrata3Pogodbe, sklenjene zunaj poslovnih prostorov, so pogodbe o dobavi blaga ali opravljanju storitev, ki so sklenjene npr. med srečanjem izven poslovnih prostorov podjetja  ali med obiskom zastopnika ali pooblaščenca podjetja na potrošnikovem domu. Akviziterji na tak način pogostokrat prodajajo sesalnike, posodo ali posteljnino. Za člane: predlog dopisa prodajalcu v primeru odstopa od pogodbe.

 

Nakup magnetne blazine na domu in odstop od pogodbe

E-pošta

magnetna blazina 2"Mama je na svojem domu od prodajalca kupila blazino za terapijo s pulzi magnetnih polj. Njeno zdravstveno stanje je zelo slabo, prodajalca pa to pred prodajo ni prav nič zanimalo in je tudi ni opozoril na nevarnosti takšne terapije. Prodajalec mi je za predčasno prekinitev zaračunal visoke stroške. Menim, da bi mi moral vrniti celotno kupnino."

Kupon za prenočevanje v hotelu

E-pošta

hotel3"Pri spletnem ponudniku sem kupila kupon za tri prenočitve z zajtrkom v hotelu v tujini. Kupon je veljaven tri leta, že dve leti pa se trudim v hotelu rezervirati prost termin v novoletnem času. Ponudnik mi v tem času ne omogoči izrabe kupona, v drugem terminu pa kupona ne želim uporabiti. Zato sem zahtevala vračilo kupnine. Ponudnik pa kupnine ne želi vrniti, saj pravi, da lahko kupon še izkoristim v katerem drugem obdobju. Kaj naj storim?"

Premislite pred nakupom na toprabat.com

E-pošta

toprabatIz Tržnega inšpektorata sporočajo, da so prejel že kar nekaj prijav potrošnikov, ki so kupili kupon za nakup različnega blaga na spletnih straneh toprabat.com. Po unovčitvi kupona pa naročenega blaga niso prejeli, prav tako pa imajo potrošniki težave pri uveljavljanju zahtevka za vračilo denarja.

Brezplačni izlet v zameno za predstavitev izdelkov

E-pošta

brezplacni izlet v zameno za predstavitev2Z ženo sva dobila vabilo na brezplačen avtobusni izlet. Ker ni danes nič brezplačno, me zanima, kaj se lahko skriva za tem.

7 izmed 10ih uporabnikov spleta kupuje v domačih spletnih trgovinah

E-pošta

nakupovanje po spletu moss3V domačih spletnih trgovinah nakupuje kar 70,40 odstotka slovenskih spletnih uporabnikov; 5,21 odstotka jih nakupuje tedensko ali pogosteje, 15,88 odstotka mesečno, 26,83 odstotka nekajkrat letno, 22,48 odstotka manj pogosto. Tako je pokazala zadnja raziskava projekta MOSS.

Izdelek z napako, kupljen v spletni trgovini

E-pošta

tezave s fotoaparatom2"V spletni trgovini sem kupila digitalni fotoaparat, vendar pa sem imela z njim same težave. Ko sem imela vsega zadosti, sem se odločila, da bom fotoaparat prodajalcu vrnila in zahtevala povračilo denarja. Prodajalcu sem to pisno sporočila, vendar je mojo zahtevo zavrnil. Kaj lahko naredim?"

Ponovno lažna nagradna igra na Facebooku

E-pošta

hm2Tudi tokrat vam lahko zagotovimo, da nihče ne bo prejel kuponov za nakup v trgovini HM.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL