Potovanja in dopusti: ne gre vedno brez težav

E-pošta

informacije turisti3Kljub temu, da na papirju na ravni EU obstaja dokaj visoka raven zaščite potrošnikov pri različnih vrstah transporta ali poslovanju s turistično agencijo, pa je v praksi drugače: zamude letov, izgubljena prtljaga, nejasne informacije…so bile visoko na seznamu težav potrošnikov.

Veste, kaj storiti, če se na belih strminah pripeti nesreča?

E-pošta

nesreca smucisce4Smučanje je pri Slovencih med bolj priljubljenimi zimskimi športi. Ker pa se na naših smučiščih poškoduje vsako leto kar odstotek smučarjev, bi morala biti pozornost vseh odgovornih, pa tudi smučarjev, usmerjena predvsem v varno smuko. To še posebej velja med šolskimi počitnicami, ki so pred vrati. Na srečo se velika večina nesreč konča le z manjšimi poškodbami. Pa vendar, kaj storiti, če se na belih strminah pripeti nesreča?

Ugodna rekreacija v bazenih, zasoljena v vodnih parkih, termah…

E-pošta

ugodna rekreacija bazeni 2Obisk term, vodnih parkov, notranjih oz. zimskih kopališč v mestih je v zimskem času zagotovo ena od priljubljenih možnosti, da za nekaj časa pozabimo na vsakodnevne obveznosti. Ugotovili pa smo, da je v nekaterih primerih tudi precej cenovno zasoljena.

Znižanje cene turističnega aranžmaja po nakupu

E-pošta

cena aranzmaja4"Danes, ko sem se oglasil v agenciji, da bi poravnal razliko med akontacijo in polno ceno aranžmaja, sem opazil, da so medtem za odhod v istem obdobju, kot je naše, ceno aranžmaja znižali. Menim, da bi morala agencija tudi za naš aranžma upoštevati danes veljavno ceno in znižati kupnino. Ali imam prav?"

Je v vaš dopust posegla višja sila?

E-pošta

je_v_dopust_posegla_visja_sila_2Nemiri v arabskem svetu, potres na Japonskem, vulkanski prah nad Evropo, je le nekaj primerov, zaradi katerih so bile počitnice nekaterih potrošnikov v tujini odpovedane, predčasno končane, ali pa so bile bistveno spremenjene. Pa veste, kaj lahko v takih primerih storite sami in kaj mora storiti vaša turistična agencija? Pripravili smo pojasnila za nekaj značilnih primerov.

Voda v slovenskih kopališčih je varna

E-pošta

bazeni3Letos so v okviru rednega nadzora nad bazenskimi vodami v začetku julija odvzeli 82 vzorcev, pri katerih so preverili fizikalno-kemijske in mikrobiološke parametre.

Pravice ladijskih potnikov v EU

E-pošta

nove pravice ladijskih potnikov 2Tudi ladijski potniki, zlasti invalidi in osebe z omejeno mobilnostjo imajo podobne pravice kot potniki, ki potujejo v letalskem ali železniškem prometu.

Čas počitnic: koristni nasveti za brezskrbno poletje

E-pošta

plazaNekaj informacij in praktičnih napotkov v zvezi s potovanji. Kdo mi lahko pomaga, če potrebujem nujno medicinsko pomoč? Klic v sili: koga naj pokličem? Kaj moram vedeti, če želim na počitnice v EU vzeti hišno žival? Kdo mi lahko pomaga, če imam težave  pri uveljavljanju pravic potrošnikov v drugi državi članici EU?

Zapleti na križarjenju

E-pošta

zapleti na krizarjenju2Zaradi zapletov na križarjenju je agencija obljubila vrnitev 30% aranžmaja, a obljube tudi po pol leta ni izpolnila. Dodatno pa se je zapletlo, ker je bil izvajalec potovanja iz Italije.

Nemiri v Egiptu - pravice turistov

E-pošta

egipt_piramide2Več potrošnikov nas je vprašalo, kako je z odstopom od pogodbe o turističnem potovanju zaradi nemirov v Egiptu.

Praviloma ugodne cene, vendar ne v počitniških terminih

E-pošta

pravilima ugodne cene 2Vedno več je spletnih portalov, ki ponujajo skupinske spletne nakupe izletov in potovanj po cenah, ki naj bi vključevale izjemno visoke popuste. Tokrat nas je zanimalo, kako ugodne so ponudbe s "super popusti", ali bomo (če se odločimo zanje) res letovali po najugodnejših cenah, predvsem pa, na kaj mora biti potrošnik pozoren, preden kupi kupon. Ponudnike namestitev in potovanj smo tudi sami neposredno povprašali za ceno: smo res dobili višjo, kot jo ponujajo prek kuponov? Preverite!

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL