Letalski prevoz: preverite novo črno listo letalskih prevoznikov

E-pošta

letalske druzbe crna lista3Na črno listo je uvrščenih 296 letalskih prevoznikov iz 20ih držav, ki so jim zaradi zagotavljanja prenizke ravni varnosti potnikov, prepovedani leti na vsa letališča v EU.

Doplačilo za ročno prtljago

E-pošta

doplacilo za rocno prtljago 2"V prvih dneh maja sem pri Easyjetu kupila letalske vozovnice za London samo z ročno prtljago. Kakšne tri tedne kasneje so me obvestili, da so zmanjšali velikost ročne prtljage, ki jo lahko brezplačno odnesem na letalo in da je treba za prejšnjo klasično velikost prtljage doplačati 10 evrov na let. Ali lahko pogoje spreminjajo tudi za tiste potnike, ki smo vozovnice kupili še pred spremembo?"

Pravice letalskih potnikov - dve pomembi razsodbi

E-pošta

odpovedani leti3Pravice potnikov v letalskem prometu so dobile z dvema novima odločbama sodišča nov zagon.

Izgubljena prtljaga: shranite račune!

E-pošta

izgubljena_prtljaga_2Potrošnika sta poslala letalskemu prevozniku zahtevek za povračilo stroškov, ki sta jih imela zaradi izgubljene prtljage. Prevoznik pa jima tudi po nekaj tednih ni odgovoril na njun zahtevek, zato sta za pomoč prosila slovenski EPC.

Obveznosti prodajalca letalskih vozovnic

E-pošta

obveznosti_prodajalca_letalskih_vozovnic_2Pišemo o tem, kako ukrepati  v težavah kot sta odpoved leta ali izguba prtljage. Zaradi zamude letalskega prevoznika ste zamudili povezovalni let. Kaj storiti? Kdo je odgovoren, če kupite letalsko vozovnico pri turistični agenciji, prevoznik pa let odpove. Agencija ali prevoznik? In kako je s pravicami, če letite izven EU? Odgovore boste našli v tem članku!

Težave s prtljago na letalu?

E-pošta

tezave_z_prtljago2V poletnih mesecih, ko so se mnogi na počitnice odpravili tudi z letalom, so bile pogoste tudi njihove prošnje za nasvet v zvezi s težavami, ki so jih imeli z letalskimi prevozniki. Največ težav je bilo s prtljago, zato smo pripravili nekaj nasvetov.

 

Neupravičena zavrnitev vkrcanja na letalo

E-pošta

neupravicena_zavrnitev_vkrcanja2Potrošnica je kupila letalsko vozovnico za let z Dunaja do Washingtona. Pred vkrcanjem na letalo pa je predstavnica letalskega prevoznika Austran Airlines zahtevala od nje dokazilo, da je kupila tudi povratno vozovnico iz ZDA. Vozovnico za povratni let ji je kupil mož, ki je že bil v ZDA, zato dokazila ni imela pri sebi.

Leti iz bližnjih letališč: ste pomislili tudi na dodatne stroške?

E-pošta

stte_pomislili_na_dodatne_stroskeZa nami so prvomajske počitnice in nekateri že načrtujete poletna potovanja. Pri iskanju ugodnih letalskih povezav se vedno več slovenskih potrošnikov ogleduje tudi ponudbo bližnjih letališč. Velikokrat pa pri nakupu cenejše letalske vozovnice za lete z letališč v sosednjih državah pozabimo na dodatne stroške, kot so stroški goriva, parkirnine in cestnine. Zbrali smo nekaj koristnih podatkov.

Veste, kaj storiti, če ostanete na letališču, ali če vaše letalo zamuja?

E-pošta

letalo_zamuja2Bližajo se prvomajske počitnice in krajši in daljši izleti, tudi z letalom. Bližnja in daljna letališča bodo splet polna turistov in popotnikov. Vse v redu in prav, dokler poteka potovanje po načrtu. Ko pa se zatakne, je dobro vedeti, kako ravnati in kakšne so vaše pravice.