Turizem, prevoz Avtobus, železnice, ladje

Boljše varstvo potnikov v avtobusnem prometu

E-pošta

avtobus3Marca je pričela veljati Uredba o pravicah potnikov v avtobusnem prevozu, ki potnikom po vsej Evropski uniji zagotavlja nove pravice. Uredba določa osnovne pravice potnikov ter avtobusnim prevoznikom in upravljavcem postaj nalaga številne obveznosti do potnikov.

Nakup vozovnice za vlak

E-pošta

nakup_vozovnice_za_vlak_2Na Facebooku smo dobili vprašanje, ali lahko Slovenske železnice zaračunavajo dodatek v višini 2.50 evra, če kupimo vozovnico na vlaku?

Pravice potnikov: nova aplikacija za pametni telefon

E-pošta

app_passengersSedaj so v aplikaciji na voljo informacije o pravicah potnikov v letalsemi in železniškem prometu, leta 2013 pa bo vključevala tudi avtobusni in pomorski promet, ko bodo te pravice začele veljati.

Kje lahko v Avstriji natočite najcenejše gorivo?

E-pošta

poiscite_v_avstriji_najcenejse_gorivo2 Avstrijski regulator Energie – Control Austria je  pripravil posebno spletno mesto, kjer lahko potrošniki preverijo, kje v njihovi bližini je mogoče kupiti najcenejše gorivo. Spletno mesto je bilo postavljena z namenom, da bi se povečala preglednost ponudnikov pogonskih goriv v Avstriji in konkurenca med njimi.

Uredba o pravicah potnikov v železniškem prometu

E-pošta

pravice_potnikov_zelezniski_prometDanes je pričela veljati uredba o pravicah potnikov v železniškem prometu. Prinaša nove pravice potnikov ter jim nudi zaščito v času potovanja z vlakom kjerkoli na območju Evropske unije. Uredba uvaja tudi nove obveznosti za podjetja, ki opravljajo železniški potniški promet, ki jih imajo do potnikov.