Nakup kolesarske čelade za otroka

natisni

otroska_kolesarska_celada2Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu kolesarske čelade za otroka. Kako pravilno namestiti čelado? Ali lahko isto čelado uporablja tudi pri vožnji z rolerji?

Pri nakupu kolesarske čelade bodite pozorni predvsem na njeno velikost : prevelika bo "plesala" po glavi, premajhna bo slabo varovala. Čelada se mora prilegati glavi in čvrsto sedeti na njej.

Pritrdite jo s sponko, dolžino vrvice lahko po potrebi prilagajate. Bodite pozorni na sponko: trdo zapenjanje in odpenjanje je moteče. Število odprtin za zrak na otroški čeladi lahko pripomore k večji zračnosti. Vsaj sprednje odprtine naj imajo mrežico, ki varuje pred mrčesom.

Seveda lahko le pravilno nameščena čelada zagotavlja varnost, zato ne popustite otroku, da si jo odmakne s čela - mnoge namreč čelada sprva moti. Seveda pa je otrok  tudi ne sme potegniti prenizko na oči.

Najbolje je, da se odpravite v trgovino po čelado skupaj z otrokom, tako boste zagotovo izbrali pravo velikost. In ne pozabite: barvo čelade naj izbere otrok sam, da bo čelado nosil z večjim veseljem. Čelada za kolesarje ni namenjena vožnji z rolerji, saj se čeladi razlikujeta po obliki.