Otrok Oprema in tekstil

Greenpeace preveril prisotnost kemikalij v otroških oblačilih: rezultati zaskrbljujoči

E-pošta

greenpeace2014Letos je okoljevarstvena organizacija Greenpeace preverila nevarne kemikalije v otroških oblačilih in obutvi. Na izpitu so padli vsi – od cenejših do luksuznih blagovnih znamk.

Test - otroški vozički

E-pošta

vozicekZa otroka je dober le najboljši: estetski, stabilen, udoben, varen, vzdržljiv ... Kot zatrjujejo starši, so njihove izkušnje različne: isti voziček se zdi nekaterim zadetek v polno, drugim pa strel mimo. Kaj o lastnostih in uporabnosti vozičkov meni stroka in izšolani preizkuševalci, ki otroške vozičke testirajo vsako leto? Na zadnjem testu smo preizkusili 75 modelov - 25 jih lahko kupite tudi pri nas. Na spletu bistveno obsežnejše informacije kot v reviji VIP, rezultati pa predstavljeni v primerjalniku. Do 5 vozičkov lahko tako enostavno primerjate med seboj!

Test - otroški avtomobilski sedeži

E-pošta

avtosedzi otroski jun13Sedeži niso samo vse bolj varni, ampak so izdelovalci začeli resneje reševati tudi težave z udobnostjo in načinom namestitve v avtomobil. Za lažji pregled smo pripravili spletni primerjalnik v katerem je 63 sedežev, ki so na voljo tudi pri nas, za vse, ki radi nakupujejo po spletu pa smo dodali tudi vse preizkušene modele, ki so na voljo v tujini. Žal se je tudi na letošnjem testu izkazalo, da vsi otroški avtosedeži ne zagotavljajo primerne varnosti, zato pred nakupom obvezno preverite rezultate testa!

Test - zložljivi otroški vozički

E-pošta

test_zlozljivih_vozickov2Vozički so postali statusni simbol, mi pa smo preizkusili kakšna je njihova kakovost. Izkazalo se je, da so zložljivi vozički v glavnem kakovostni, a žal smo odkrili tudi enega, ki smo mu pripisali najslabšo oceno. Ni dovolj, da je voziček udoben in varen za otroka, imeti mora še vrsto drugih lastnosti, med katerimi so pomembne tako vozne lastnosti, zložljivost in še marsikaj.


Maclaren volo
Inglesina trip
Chicco lite way
Maclaren quest
Quinny zapp xtra
Peg perego pliko p3
Chicco CT06
Peg perego pliko mini
Recaro babyzen

Ob tednu otroka posebna brezplačna izdaja potrošniške revije VIP za starše

E-pošta

vip_starsiPri Zvezi potrošnikov Slovenije smo pripravili Posebno izdajo revije VIP, ki je namenjena staršem. Prelistajte!

Šolska torbica naj bo tudi varna!

E-pošta
solska_torbica2Zdaj sem šolar! Torbica mora biti seveda otroku všeč, a to ni dovolj. Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu, kako prepoznati dobro torbico in ali torbe na kolesih manj škodijo pravilni drži otrok?

Vrvice na otroških oblačilih - skrita nevarnost

E-pošta

vrvice_na_oblacilih2Ste kdaj pomislili, da bi se lahko vaš otrok zaradi predolgih vrvic in vezalk na oblačilu poškodoval, celo umrl? Raziskave vzrokov nesreč otrok s smrtnim izidom v Evropi kažejo, da tveganje ni ravno zanemarljivo. V 30-odstotkih nesreč s smrtnim izidom je bila vzrok prav zadušitev z vrvicami in vezalkami na otroških oblačilih.

Na sonce v oblačilih z ultravijolično zaščito

E-pošta

oblacila_z_uv2Danes vemo več o škodljivosti sončnih žarkov in kljub temu, da se jim praviloma opoldne, ko najbolj pripeka, umaknemo, to še ne pomeni, da lahko pozabimo na zaščito s kremo in oblačili. To je toliko bolj pomembno pri otrocih, saj se namreč škodljivi vplivi skozi življenje seštevajo. Seveda otrokom ne moremo prepovedati, da bi se igrali na soncu in v vodi, lahko pa poskrbimo, da bodo kar najbolje zaščiteni.

Nakup kolesarske čelade za otroka

E-pošta

otroska_kolesarska_celada2Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu kolesarske čelade za otroka. Kako pravilno namestiti čelado? Ali lahko isto čelado uporablja tudi pri vožnji z rolerji?

Ne podcenjujmo nevarnosti!

E-pošta
varnost_otroske_opreme2Trenutek nepazljivosti in nesreča je tu. Po mnenju strokovnjakov bi bilo mogoče večino poškodb preprečiti. Tudi z uporabo ustrezne zaščitne opreme za otroke in najrazličnejših varoval. Opozoriti pa moramo, da celo ti izdelki vedno ne zagotavljajo dovolj zaščite pred poškodbami.

Test - smučarske čelade za odrasle in otroke

E-pošta

celade2Ker zgledi vlečejo in ker mora biti varnost vsakomur vendarle pomembnejša od zakonske ureditve, je pametno, da si tudi odrasli na belih strminah glavo ustrezno zavarujemo s čelado. Na testu, ki so ga izvedli kolegi pri avstrijski potrošniški organizaciji, je bilo 13 čelad za odrasle in 8 za otroke, ki jih lahko kupimo tudi v Sloveniji.

Smučarske čelade za odrasle

Alpina Grap
Atomic Xeed X
Bolle Powder V44 SB
Carrera Armor
Casco Powder
Giro G9
Head Stratum Supershape
R.E.D. Avid                  
Salomon Ranger Custom Air
Scott Shadow III
Smith Variant
Uvex x-ride motion
Wintex V44 SB  Elite Mono

Smučarske čelade za otroke
Alpina Carat
Carrera Top Fun
Casco Snow Shield
Giro Slingshot
Head Joker
R.E.D. Trace Grom
Salomon JIB JR
Scott Shadow III Youth

Plenice in obremenjevanje okolja

E-pošta
plenice2Dolgo je veljalo, da plenice za večkratno uporabo okolje obremenjujejo manj, a se je v zadnjih raziskavah izkazalo, da to ni res. Razlika med plenicami za enkratno uporabo in tistimi za večkratno je le v tem, v kateri fazi uporabe in odlaganja predstavljajo večjo obremenitev za okolje.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL