Kdaj je igrača nevarna?

E-pošta natisni PDF

varnost igracNa trgu je na tisoče igrač, vendar na žalost vse niso dovolj varne. Z nekaterimi se lahko otrok poškoduje ali zastrupi, nekatere pa lahko dolgoročno vplivajo na njegovo življenje, celo usodno. Premalo se zavedamo, kako pomembna je varnost igrač. Ko pa je pred leti prišla v javnost novica, da je bilo s trga umaknjenih več milijonov igrač svetovno znanega proizvajalca Mattel, ker so vsebovale zdravju škodljivi svinec, smo se vsaj nekoliko zavedli tega problema. Kako torej prepoznati varno igračo in na kaj biti pozoren pri nakupu? Prelistajte brošuro!

Varnost igrač

E-pošta natisni PDF

Problem! Nevarne igrače na trgu.

varnost igrac.jpgZ igračami se lahko otrok tudi poškoduje! Nevarni so majhni deli, ostri robovi, pa tudi mehke igrače niso brez nevarnosti. V igračah so lahko nevarne kemikalije, igrače, ki za delovanje potrebujejo elektriko pa lahko povzročijo požar. V evropskem sistemu obveščanja o nevarnih izdelkih so igrače med najpogostejšimi prijavljenimi primeri.

Leto izdaje: 2006.

Otroku le varno igračo

E-pošta natisni PDF

otroku le varno igraco.jpgZloženka je namenjena vsem, ki jih skrbi kakovost in varnost igrač. Podatki, ki prihajajo iz evropskega prostora, namreč opozarjajo, da so igrače pri preverjanju varnosti izdelkov na trgih EU v zadnjih letih med najpogosteje omenjenimi izdelki, ki ne ustrezajo zahtevam veljavnih varnostnih predpisov. Zato želimo starše in vzgojitelje opozoriti, kje so lahko vzroki za to, da se otrok med igro z igračami poškoduje, zastrupi ali celo umre. Posebej poudarjamo, kaj vse vpliva na varnost igrače in na kaj morajo biti starši pozorni, ko kupujejo igrače.

Leto izdaje: 2004.

 

Oglejte si zloženko.

Varnost otroške opreme

E-pošta natisni PDF

varnost_otr_opremeNesreče po svetu in doma opozarjajo, da oprema, ki je namenjena večji varnosti otrok, v praksi ni vedno varna. Zloženka opozarja na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo varnostno opremo za naše malčke. Posebej opozarja na nevarno hojco in na možne varnostne pomanjkljivosti, ki so pri varnostnih testih pokazale, da so lahko vzrok za nesreče, v katerih se poškodujejo otroci.

Leto izdaje: 2000.

 

Oglejte si zloženko.

Varnost igrač

E-pošta natisni PDF

varnost_gracNesreče po svetu in doma opozarjajo, da igrače, ki so na trgu, niso vedno varne. Zloženka vsebuje osnovne nasvete, na kaj vse moramo biti pozorni pri kupovanju igrač.

Leto izdaje: 2000.

Oglejte si zloženko.