Sporne prakse pri prodaji zavarovanj

E-pošta

svetovalec zavarovanje3

Ko vas obišče ali pokliče "neodvisni" finančni svetovalec in vam ponuja pomoč pri zagotavljanju finančne varnosti v prihodnosti, se vam bo njegov predlog morda zdel vabljiv in smiseln. Pa lahko tako imenovanim neodvisnim finančnim svetovalcem brez skrbi verjamete?

Do zavarovanja z bančno kartico?

E-pošta

do zavarovanja z bancno kartico 2Banke imetnikom plačilnih kartic vse pogosteje zagotavljajo dodatne ugodnosti, med katere sodijo tudi različna zavarovanja. Pregledali smo, kako so zavarovani lastniki kartice z odloženim plačilom pri nekaterih večjih bankah. Ste pri svoji banki že preverili, ali takšno zavarovanje imate?

Za nezgodno zavarovanje vašega šolarja se odločite premišljeno

E-pošta

nezgoda3Ponudbe zavarovalnic ob začetku šolskega leta so resda lahko cenovno ugodne in omogočajo enostavno sklenitev zavarovanja, a škoda je vsakega evra, ki ga vložite v zavarovanje, ki ne ustreza vašim pričakovanjem in potrebam vaših otrok.

Obvezno avtomobilsko zavarovanje: velike razlike v premijah

E-pošta

velike razlike obvezno avto zavarovanje 2Pri stvareh, ki so obvezne, pogosto ne razmišljamo o ceni in o prihrankih - kar je treba, je pač treba. Da bi ugotovili, ali se da s primerjavo cen tudi pri obveznem avtomobilskem zavarovanju kaj prihraniti, smo pregledali ponudbe zavarovalnic. Ste mislili, da so cene pri vseh zavarovalnicah enake? Ni res: razlika med najdražjo in najcenejšo zavarovalnico je kar 220€ pri starejšem avtomobilu in 170€ pri novejšem.

Če vam ukradejo avto …

E-pošta

ce vam ukradejo avto2V zadnjih letih povečuje se število tatvin avtomobilov. V lanskem letu so jih v povprečju vsak mesec ukradli kar 90. Nekateri lastniki imajo srečo in dobijo vozilo nazaj nepoškodovano. Žal se to zgodi le redko. Pred tatvino se lahko zavarujete v okviru kasko zavarovanja avtomobila. Preverili smo, kaj obsega to kritje in kakšne so omejitve.

Turistično zavarovanje

E-pošta

turisticno zavarovanje2Nihče si na dopustu ne želi težav, če pa se že kaj zgodi, bodo posledice manj boleče, če imamo urejeno turistično zavarovanje. Pri izbiri zavarovanja pa ne smemo hiteti. Vzemite si čas in preverite, kaj posamezno zavarovanje omogoča in česa ne. Neljubih presenečenj bo tako manj.

Kasko zavarovanje avtomobila – kaj in kako zavarovati?

E-pošta

kasko zavarovanje avta 2Za avto odštejemo kar lep kupček denarja in vsaka poškodba na njem nas lahko drago stane. Pred visokimi stroški popravil se lahko zaščitimo z avtomobilskim zavarovanjem, a le, če poskrbimo za njegov ustrezen obseg in vsebino. Tokrat vam predstavljamo nekaj praktičnih primerov pri zavarovanju škode, ki nastane na parkirišču in zaradi bližnjega srečanja z divjadjo.

Zavarovanje za primer brezposelnosti

E-pošta

zavarovanje za brezposeljnost2V današnjem času je za mnoge izguba zaposlitve žal kruta realnost. Ne preseneča torej, da se v zadnjem času povečuje prodaja zavarovanj za primer brezposelnosti. Odločitev za takšno zavarovanje je smiselna, saj naj bi tako zavarovanje omogočilo vsaj še nekaj brezskrbnih mesecev po izgubi zaposlitve. Pa je to res?

Sklepanje zavarovanja na daljavo

E-pošta

zavarovanje na daljavo 2Zavarovanje lahko sklenete le z nekaj kliki, s sporočilom SMS, nekatera zavarovanja celo kar pri blagajni v trgovini, kjer kupujete življenjske potrebščine. Zavarovalnice ponujajo kar nekaj paketov, ki naj bi na eni strani popolnoma ustrezali vašim potrebam, na drugi pa naj bi vam prihranili trud in čas pri izbiri ustreznega zavarovanja, ki naj bi ga izrabili za pomembnejše stvari. Pa je res tako?

Uveljavljanje odškodnine iz zavarovanja

E-pošta

uveljavljannje_odskodnine_2Različne vrste zavarovanja so namenjene lajšanju finančnih posledic v primeru nesrečnega dogodka. Če se nesreča zgodi, ali veste, kako pravilno ravnati, v katerih primerih ste upravičeni do odškodnine in kaj morate storiti, da jo boste tudi dobili? Poglejte si nekaj osnovnih nasvetov na primeru avtomobilskega in premoženjskega zavarovanja.

Enake zavarovalne premije za oba spola

E-pošta

enake_zavarovalne_premije_za_oba_spola2Ženske in moški že od nekdaj za določene vrste zavarovanja plačujemo različno visoke premije. Sodišče evropskih skupnosti pa je nedavno razsodilo, da takšno razlikovanje ni v skladu z načelom enake obravnave spolov. Kaj torej prinaša nova ureditev zavarovalniških premij?

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL