ZPS dosegla pomembno zmago za uporabnike spletne banke

E-pošta

tozba nlb3Okrajno sodišče v Ljubljani je razsodilo, da mora NLB potrošniku vrniti denar, ki mu je bil ukraden z zlorabo njegove spletne banke. Nič hudega sluteči potrošnik je na lažnem bančnem spletnem mestu vnesel identifikacijske podatke, ki so jih kriminalci nato uporabili za vstop v njegovo spletno banko in nakazali denar z njegovega na svoje bančne račune. Gre za pomembno zmago za pravice potrošnikov, ki so žrtve spletnih goljufov. Banka se na razsodbo lahko še pritoži.

Evropski parlament podprl pravice varčevalcev

E-pošta

potrosniski krediti pazljivo pri najemu2Pri ZPS pozdravljamo odločitev Evropskega parlamenta z dne 20.11., da podpre izboljšave v predlogu "dokumenta s ključnimi informacijami" za varčevalce. Potrošniki bodo tako lahko pri varčevanjih in naložbah veliko bolj enostavno in z manj tveganja kot doslej primerjali različne varčevalne in naložbene produkte.

Factor banka in Probanka: informacije za potrošnike

E-pošta

vezan a bolj dostopen denar2Koristne informacije: kako je s krediti, varčevanjem in poslovanjem z bančnim računom. Boste zamenjali banko? Preverite stroške poslovanja!

Za varnejšo uporabo spletne banke

E-pošta

za varnejso uporabo spletne banke 2Za uporabo spletne banke je treba praviloma imeti digitalno potrdilo. Čeprav obstaja tveganje, da bo kdo zlorabil digitalno potrdilo, ga večina potrošnikov hrani kar na računalnikovem trdem disku. Za tiste, ki spletno banko že uporabljate ali pa o tem šele razmišljate, smo zbrali nekaj nasvetov in napotkov, kako lahko izboljšate varnost svojega poslovanja z njo.

Bančni trojanec ki krade avtentikacijske podatke za Klik NLB

E-pošta

trojanec3Pri SI-CERTu, so identificirali in analizirali zlonamernen program, varianto Spyeye bančnega trojanca, ki lahko uporabnikom ob prijavi v spletno banko Klik NLB, napadalcu pošlje zajete avtentikacijske podatke in digitalni certifikat.

 

Več zlorab e-bančništva med krompirjevimi počitnicami in novoletnimi prazniki

E-pošta

rdeca_mis2Združenje bank Slovenije opozarja, da se poveča intenzivnost poskusov zlorab spletnega bančništva med krompirjevimi počitnicami in novoletnimi prazniki.

Pozor! Phishing napad na komitente SKB banke

E-pošta

skb_phishing3SI - CERT(Slovenski center za internetne incidente) opozarja na poskus phishinga za uporabnike SKB banke.

Krediti prek spleta: na ponudbe ne odgovarjajte!

E-pošta

izracunTržni inšpektorat opozarja, da se je v zadnjem času povečalo število ponudnikov, ki ponujajo najem ugodnega kredita po spletu. Denar ponujajo na spletnih mestih za pomoč v stiski, ali pa spletnih straneh, ki objavljajo male oglase za različne storitve.

Nova oblika spletne goljufije: kredit kar prek spleta

E-pošta

spletne_goljufije_kredit_prek_spleta2Danes je prava umetnost najti premostitveni kredit za investicijo. Kaj pa internet? Za veliko stvari radi pobrskamo po spletu in mogoče bi tam našli tudi kakšno priložnost za kredit...

Na varnem pred novoletno gnečo – nakupi na spletu

E-pošta

nakupi_na_spletu_2Spletno nakupovanje ima nedvomno prednost pred tekanjem po trgovinah, še posebej v predprazničnem času, ko se tam kar tare ljudi. Opravili smo kratek pregled najpogostejših možnosti plačila in pripravili nekaj napotkov za večjo varnost spletnega nakupovanja.

NLB bokirala več bančnih kartic

E-pošta
kart3Zaradi suma zlorabe s t. i. skimming napravami je NLB preventivno blokirala je več bančnih kartic, imetnikom pa bo nove izdala brezplačno.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL