Zakaj tako težko do pogodbe z banko?

E-pošta

uvodni clanek1Pogosto se izkaže, da bančne pogodbe niso v skladu z njihovimi pričakovanji. Večinoma gre pri tem za nesporazum, povezan s predčasnim odstopom od pogodbe – koliko to stane in ali je odstop sploh dovoljen? Pogosta pa so tudi drugačna pričakovanja potrošnikov glede načina obrestovanja, spreminjanja obrestne mere, donosa ali stroškov.

Strukturirani depoziti: ne sklepajte stav s svojo banko!

E-pošta

ne sklepajte stav z banko2Če se bojite naložbenih tveganj na delniških trgih, obenem pa si želite večji donos od tistega pri klasičnem varčevanju, vam nekatere banke obljubljajo produkt, ki vključuje najboljše iz obeh svetov: varen in donosen strukturirani depozit. Prelepo, da bi bilo resnično?

Obrestne mere depozitov se zmanjšujejo

E-pošta

uvodni clanek2Pregled obrestnih mer za depozite, ki smo ga opravili na začetku oktobra, varčevalcev ne bo razveselil. V primerjavi z lanskim letom se je povprečen enoletni depozit "pocenil" za odstotek. Varčevanje z depoziti je tako prav pri vseh bankah manj ugodno kot lani. Še najmanj so obresti znižali pri Sparkasse, najbolj pa pri banki Unicredit.

Brez neodvisnega finančnega nasveta ne gre

E-pošta

neodvisni financni nasvet2Kar 52 odstotkov obiskovalcev naše spletne strani, ki so izpolnili anketo, je že sklenilo finančne pogodbe, ki niso izpolnile njihovih pričakovanj. Finančni produkti so težko razumljivi, zato sta kakovost informacij in nasveta, ki jih ima potrošnik na voljo ob nakupu, izjemno pomembni.

Vezan, a bolj dostopen denar

E-pošta

vezan a bolj dostopen denar2Za tiste, ki imate vsaj nekaj sto evrov prihrankov, je najprimernejša vezava denarja. Tokrat smo se odločili preveriti tiste depozite, ki ponujajo nekaj več fleksibilnosti kot običajni. Vezan denar boste morda potrebovali prej, kot ste predvidevali, kar pa vas pri običajnem depozitu drago stane.

Kako so zaščiteni vaši prihranki?

E-pošta

kako so zasciteni prihranki 2 Mnoge potrošnike skrbi za njihove prihranke v banki, zato smo na podlagi tipičnih vprašanj potrošnikov pripravili nekaj informacij o varnosti prihrankov.

Reševanje Ciprske krize

E-pošta

odgovorno kreditiranje 2Predlog ciprske vlade in vodstva EU, da se v okviru reševanja ciprske krize obdavči vloge prebivalstva na bančnih računih s 6,75 odstotno dajatvijo, je bil po nekaj dneh protestov na Cipru in drugod po EU zavrnjen. Kljub temu po njem ostaja grenak priokus.

Primerjava bank pri vezavi denarja se vedno bolj splača

E-pošta

varcevanje_primerjalnik3V primerjavi z lanskim februarjem je ponudba kratkoročnih depozitov nekoliko manj ugodna, medtem ko so depoziti od enega leta naprej donosnejši. Primerjava ponudbe se splača, saj so nekatere banke svojo ponudbo izboljšale, druge pa so obrestne mere nižale. Razlike med ponudbo posameznih bank so se v zadnjem letu povečale.

Varčevanje na obroke in zlata rezerva

E-pošta

varcevanje na obroke zlata rezerva 2Kako najugodneje pridobiti znesek, ki ga potrebujete za želeni nakup? Kako prihraniti in hraniti denar, ki ga potrebujete, če bi se nepričakovano znašli v finančnih težavah? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov in povprašali banke, kakšne rešitve ponujajo.

Deset nasvetov, kako varčevati

E-pošta

deset_nasvetov_kako_varcevati_2Se težko znajdete v ponudbi varčevalnih in naložbenih produktov in niste povsem prepričani, ali prav razumete njihove dejanske lastnosti? Nič zato, saj je precej bolj pomembno, da najprej razmislite o svojih potrebah in ciljih!

Obročna varčevanja

E-pošta

obrocno_varcevanje_2 Namesto, da bi banki odplačevali drag kredit, je precej pametneje, da nakup (če je le mogoče) načrtujete vnaprej in varčujete. Kakšna je trenutno ponudba obročnega varčevanja in katera banka je najugodnejša?

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL