Test rjavih barv za lase

E-pošta

test rjavih barv za lase 2Na testu smo tokrat preizkusili temno rjave barve za lase, ki jih lahko uporabite doma. Ponudba barv na trgu je pestra, njihove cene so precej podobne, kaj pa kvaliteta?


Garnier Color Intense
L`Oreal Paris Excellence Creme
L`Oreal Paris Sublime Mousse
Poly Palette Mousse Color
Schwarzkopf Brillance
Schwarzkopf Perfect Mousse
Schwarzkopf Sensual Colors
Syoss Professional Preformance

Test zobnih krem

E-pošta

zobne kreme14 zobnih krem na testu - za dobro ni treba seči globoko v žep, saj je zmagala najcenejša na testu. Fluor je zelo pomembna sestavina zobnih krem in tokrat smo v laboratoriju med drugim izmerili, koliko ga zares vsebujejo. Izkazalo se je, da proizvajalci v svojih navedbah praviloma pretiravajo. Ugotovili pa smo tudi to, da za dobro zobno kremo ni treba odšteti veliko denarja. Na tiste "osvežujoče kristale", ki naj bi jih vsebovala zobna krema, pa raje kar pozabite! Člani pozor: na spletu tabela s še bolj obsežnimi testnimi rezultati!


Aquafresh triple protection
Colgate max fresh
Colgate total original
Dentalux complex 3 mint fresh
Elmex protection caries
Lavera basis sensitiv zahncreme
Logodent mineralstoff zahncreme
Méridol protection gencives
Sante med zahncreme myrrhe
Sensodyne anti-caries
Signal integral
Signal protection caries
Vademecum anti caviti + naturel
Weleda sole - zahncreme

Test moških električnih brivnikov

E-pošta

test brivnikov3Navada lahko ostane železna srajca! Pri britju velja, da ima vsakdo svoj favoriziran način – nekateri prisegajo na mokro britje z britvico, spet drugi se ne morejo ločiti od električnega brivnika. Pa še pri tem se moški spet delijo: na tiste, ki jim je bolj všeč "klasični" linearni brivnik z mrežico in one, ki se nočejo odpovedati brivnikom z rotirajočimi glavami. Na testu potrošniških organizacij smo preizkusili oboje. In ugotovili: tako med linearnimi kot rotirajočimi so brivniki, ki po kakovosti in učinkovitosti sodijo v sam vrh, a zelo dober je le en! Na testu brivniki od 50 do 350€, najdražji padel na testu vodotesnosti.


Braun
CoolTec CT4-s Wet&Dry, cruZer6 face, Series 3 340s-4 Wet&Dry, Series 5 5030s, Series 7 790cc-7 Wet&Dry
Panasonic ES-RF31-s, ES-RT81-s
Philips AquaTouch AT750, AquaTouch Plus AT890, PowerTouch PT715, PowerTouch Plus PT860, Senso Touch 2D RQ1145, Senso Touch 2D RQ1175, Senso Touch 3D RQ1250, Senso Touch 3D RQ1285CC
Remington DualTrack X R3150, Titanium-X F7800

Test električnih zobnih ščetk

E-pošta

test el zobnih scetk2Na testu ni bilo podeljenih veliko dobrih ocen in le ena zelo dobra. Res je, da zmagovalka testa ne ponuja veliko dodatnih "bombončkov", kot so kozarček, potovalna torbica in različni priključki, a zobe očisti "zelo dobro", bolje kot pa precej dražje konkurentke – in to je najpomembnejše, mar ne?


Električne zobne ščetke
Akumulatorske ščetke
Braun Oral B TriZone 5000
Braun Oral B Vitality Precision Clean
Carrera Dentasonic Professional
Curaprox Hydrosonic Dental Care Set CHS 100
Grundig Schall Zahnbürste TB 8030
Philips Sonicare Diamond Clean

Baterijske ščetke
dm/Dontodent Batterie
Müller Sensident Batterie Zahnbürste Expert
Synecare Batteriezahnbürste

Pripomočki za medzobno čiščenje: le zobna ščetka ni dovolj!

E-pošta

pripomocki za medzobno ciscenje2Tretjina odraslih Slovencev redno uporablja zobno nitko. Kateri pripomočki za medzobno čiščenje opravijo delo najbolje in katere je najlažje uporabiti?


Navadna ali povoščena nitka
dm/Dontodent Zahnseide sensitiv Floss
Müller/Sensi dent

Nitka z odebeljeno sredino - za večje medzobne prostore
Curaprox Bridge and Implant DF 844 (pri nas jo prodajajo pod imenom Thornton Bridge & Implant)

Interdentalna ščetka - za večje medzobne prostore
Dr. Best
Elmex
Rossmann

Zobni trak
Oral B Satin Tape Zahnband

Test sredstev za zaščito pred soncem

E-pošta

ZF15302Na testu 18 izdelkov, ki obljubljajo zaščito pred žarki UVB s faktorjem od 15 do 30. Ocene so enakomerno razporejene med poceni vzorci trgovskih znamk in med najdražjimi blagovnimi znamkami, zato za dober izdelek ni potrebno odšteti veliko denarja. A še vedno ni vseeno katerega boste izbrali: en izdelek testa ni opravil. Ocene? 13 dobrih, štirje povprečni, en pomanjkljiv. Preverite!

Test - IPL naprave za depilacijo

E-pošta

test laserskih ipl naprav za odstranjevanje dlak 2"Včasih imam občutek, kot da me je stresla elektrika, a kljub vsemu bi napravo takoj kupila," je dejala Ema, udeleženka našega testa potem, ko je petič uporabila IPL-napravo. Je to še ena nova naprava, ki več obljublja kot izpolni? S pomočjo našega testa laserskih naprav za domačo uporabo boste našli odgovor! Nekatere naprave so bolj, druge manj učinkovite, je pokazal praktični preizkus, ki ga je v okviru testiranja opravilo 30 udeleženk. Vsako napravo so po navodilih uporabile 5-krat v razmiku 15 dni. Po opravljenih postopkih so ocenili število dlak, njihovo debelino in dolžino, gostoto in hitrost rasti. Ker je cena testiranih IPL naprava med 236 in 399 evri, pred nakupom obvezno preverite rezultate testa! Člani pozor: na spletu razširjena tabela s testnimi rezultati!


BABYLISS G 910 E
ME MY ELOS/HOMEDICS Me my elos
PHILIPS Luméa SC 2001/01
REMINGTON  I-light IPL 5000
RIO IPL 8000
SILK'N Sens Epil

Preizkušeno na živalih?

E-pošta

preizkuseno na zivalih2Od marca sta na skupnem evropskem trgu prepovedana uvoz in prodaja kozmetičnih izdelkov in sestavin, ki so bili testirani na živalih. Potrošniki smo to odločitev z veseljem pozdravili in tokrat predstavljamo tudi oznake, ki sporočajo, da so bili kozmetični izdelki izdelani na način, ki ni ogrožal živali.

Na trgu EU le še novi kozmetčni izdelki, ki niso testirani na živalih

E-pošta

licila3Od danes sta v EU prepovedana uvoz in prodaja novih kozmetičnih izdelkov in sestavin, testiranih na živalih. Vso obstoječi izdelki, za katerej je dokazana varnost, lahko na trgu ostanejo.

(Ne)varni parabeni

E-pošta

nevarni_parabeni_2Radi ponudimo priložnost mladim raziskovalcem, da predstavijo svoje delo tudi širšemu občinstvu. Tokrat smo se odločili za objavo povzetka raziskovalne naloge "(Ne)varni parabeni", ki sta jo pri predmetu kemija v šolskem letu 2011/12 pod mentorstvom prof. Sergeje Sluga in Marjane Peterman izdelali dijakinji Gimnazije Šentvid.

Test - šminke

E-pošta

test_smink_2V kozmetiki skorajda ni bolj klasičnega izdelka, kot je rdeča šminka. Rdeča šminka naredi zimske dni bolj vesele. Preizkusili smo šminke, za katere proizvajalci obljubljajo dolgo obstojnost, in sicer tiste klasične, v tulcu, in tiste, ki jih nanašamo s čopičem (palčko) in so sestavljene iz barve in vrhnjega premaza – t. i. glos. Katero torej izbrati?


Barvilo + "glos"
Kiko Double Tuch
Mac Pro Longwear Lipcolour
Max Factor Lipfinity Lipcolour

Klasične šminke
Artdeco Long Lasting Lip Stylo
Catrice Ultimate Colour
Christian Dior Rouge Diorific
Clarins Rouge Prodige
Clinique Long Lasting Lipstick
Lancome Rouge in Love
Manhattan X-treme Last&Shine

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL