Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je neodvisna, neprofitna, mednarodno priznana nevladna organizacija, ki že od leta 1990 dalje varuje in zastopa izključno interese potrošnikov. Naše poslanstvo so informirani in osveščeni potrošniki, ki poznajo in uveljavljajo svoje pravice ter na drugi strani potrošnikom naklonjena družba, ki spoštuje in varuje pravice potrošnikov. Predsednica ZPS je Breda Kutin.

Letno poročilo 2013

E-pošta natisni PDF

lp zps 2013Spletno stran www.zps.si je obiskalo več kot 810.000 obiskovalcev, na strani jim je na razpolago prek 3.000 vsebin. Najbolj brani primerjalni potrošniški testi na spletu so bili test tabličnih računalnikov, test izdelkov za zaščito pred soncem in test lesnih peletov.

Potrošniki na preizkušnji? Vedno pogosteje!

E-pošta natisni PDF

barkoda koda15. marca praznujemo svetovni dan pravic potrošnikov. Spomnili bomo, kaj vse smo v preteklem letu naredili za vas, naše člane, in tudi za vse potrošnike. Na svoje delo smo ponosni!

Letno poročilo za 2012

E-pošta natisni PDF

zps novNašo spletno stran www.zps.si je obiskalo več kot pol milijona obiskovalcev, na strani jim je na razpolago prek 4.000 vsebin, med katerimi so informacije o aktualnih potrošniških temah, primerjalnih testih, odpoklicih…Najbolj brana primerjalna potrošniška testa na spletu sta bila test izdelkov za zaščito pred soncem in test vitaminsko-mineralnih prehranskih dopolnil.

Sodelovanje v ECCG

E-pošta natisni PDF

zps_novZveza potrošnikov Slovenije ima svojega predstavnika v Evropski posvetovalni skupini za potrošnike (European Consumer Consultative Group, ECCG) v okviru katere predstavlja glas slovenskih potrošnikov pri Evropski Komisiji.

ZPS v letu 2011

E-pošta natisni PDF

zps_novKaj smo v letu 2011 pomembnega naredili za slovenske potrošnike? Objavljamo letno poročilo. Prelistajte!

Skupščina ZPS

E-pošta natisni PDF

skupscinaNa skupščini je predsednica ZPS Breda Kutin predstavila ključne aktivnosti  v obdobju med leti med 2007 in 2011.  Zbrani člani ZPS so z vsemi glasovi za potrdili nadaljnji mandat dosedanji predsednici ZPS Bredi Kutin za prihodnje 4-letno obdobje.

Kako testiramo potrošniške organizacije – dodatna pojasnila

E-pošta natisni PDF

znak_vip_test2_2_10Ker ima primerjalno testiranje, ki ga izvajamo potrošniške organizacije po vsem svetu, nekaj posebnosti, podajamo dodatne informacije o našem načinu dela. Pri primerjalnem testiranju se namreč strogo držimo pravil, ki jih je postavila organizacija ICRT (International Consumer Research & Testing), katere članica (ob več kot 40 potrošniških organizacijah z vsega sveta) je tudi Zveza potrošnikov Slovenije in ki skrbi za koordinacijo vseh primerjalnih testov potrošniških organizacij.

Naši dosežki v 2010 zbrani v letnem poročilu

E-pošta natisni PDF

zps20Pregled aktivnosti nam razkrije, da smo bili ponovno zelo aktivni, da smo razvili veliko novosti, posneli več video filmov, izvedli številne nove teste in razvili nov portal, ki je požel veliko zanimanja. In kar je najpomembnejše: praznovali smo dvajseto obletnico delovanja.

Del odmere od dohodnine lahko namenite ZPS. Hvala.

E-pošta natisni PDF

Leto se počasi izteka in z njim tudi čas za premislek in odločitev, kateri nevladni organizaciji boste namenili del od odmere dohodnine. Škoda bi bilo, da ne bi izkoristili možnosti in do 0,5 odstotka od odmere dohodnine namenili upravičencem do donacij, med katerimi je tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu, lahko namenite za naše aktivnosti.

Komisar Dalli otvoril generalno skupščino potrošniških organizacij

E-pošta natisni PDF

beuc_skupscina2_malaGeneralna skupščina je bila letos v Ljubljani – poleg organizacije Finančnega Foruma smo tudi na ta način obeležili 20 letnico delovanja Zveze potrošnikov Slovenije.

Dosežki ZPS zbrani v 20-letnem poročilu

E-pošta natisni PDF

zps20Ob letošnjem okroglem jubileju delovanja Zveze potrošnikov Slovenije smo pripravili posebno poročilo. V njem smo zajeli vse naše pomembnejše aktivnosti, uspehe in zanimivosti, ki so nas spremljale zadnjih 20 let. Le-teh je bilo kar veliko in težko smo izbrali le nekaj najvidnejših.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL