O nas Donirajte del dohodnine

Del odmere od dohodnine lahko namenite ZPS. Hvala.

E-pošta natisni PDF

Leto se počasi izteka in z njim tudi čas za premislek in odločitev, kateri nevladni organizaciji boste namenili del od odmere dohodnine. Škoda bi bilo, da ne bi izkoristili možnosti in do 0,5 odstotka od odmere dohodnine namenili upravičencem do donacij, med katerimi je tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu, lahko namenite za naše aktivnosti.

Letos smo iz teh sredstev izvedli kampanijo za električno energijo www.123zamenjaj.si, kjer so se na našo pobudo tri elektro podjetja zavezala k zamrznitvi cen do junija 2012. Pozvali smo vse potrošnike, da preverijo cene in se odločijo za cenejšega ponudnika.

Kakšen je postopek?

Zavezanci za dohodnino, ki se še niste odločili, kateri nevladni organizaciji boste namenili del od odmere dohodnine, morate izpolniti spodnji obrazec in ga poslati na davčni urad do konca decembra za tekoče leto.

Obrazec pa lahko oddate tudi prek eDavkov. Enako morate storiti vsi, ki ste upravičenca do donacij že določili v preteklih letih, pa ga želite sedaj spremeniti.

Z vašimi donacijami smo predlani izvedli test probiotičnih mlečnih izdelkov in probiotikov v obliki prehranskih dopolnil, lani pa test tunin v oljčnem olju ter test mlečnih rezin.

Hvala vsem, ki ste v preteklih letih del dohodnine že namenili ZPS!

Hvala, ker ste namenili 0,5 % dohodnine Zvezi potrošnikov Slovenije.