O nas Revija VIP

Aprilski VIP

E-pošta natisni PDF

apr14mZobozdravstvene storitve: raziskali smo čakalne dobe, čakate lahko tudi do 1241 dni (!) in preverili, kdaj so doplačila upravičena. Pripravili smo izbor cen za samoplačniške storitve pri nekaterih zobozdravnikih po Sloveniji. Primerjalni testi: kombinirani hladilniki, letne pnevmatike, rjave barve za barvanje las doma in protivirusni programi – kako dobri so brezplačni v primerjavi s plačljivimi konkurenti? Vse o jajcih: jih moramo shranjevati v hladilniku? Kakšna je razlika med "ekološko", "prosto", "talno" in "baterijsko rejo"? Res povzročajo holesterol in se jim moramo izogibati? Poznate kakovostne razrede? Odgovore na ta in druga vprašanja lahko poiščete v aprilskem VIPu!

Marčevski VIP

E-pošta natisni PDF

mar14mObjavljamo rezultate primerjalnega testa tablet za pomivanje posode, osnovnih mobilnih telefonov, udarnih in baterijskih vrtalnikov ter pic maregerit. Kupiti bitcoin-e ali ne? In še: vse o pravici do zdravstvenih storitev v drugi državi EU.

Februarski VIP

E-pošta natisni PDF

feb14mSMS klubi še vedno povzročajo preglavice potrošnikom: kako se jim izogniti in kaj storiti, če ste se v njihovo past že ujeli? Test pametnih telefonov – veliko je dobrih v širokem cenovnem razponu. Preizkusili smo "velike" pralne stroje: kaj pomeni, če v njih peremo manj perila? Ugotovitve so presenetljive! Predpakirana solata: poleg senzorike smo preverili morebitno prisotnost bakterij Escherichia coli in Listeria monocytogenes. Preverili smo tudi cene bančnih računov za upokojence. 

Januarski VIP

E-pošta natisni PDF

januar14mPod drobnogledom pravica do zdraviliškega zdravljenja: pridobiti odločbo le ni tako preprosto, številne vloge so namreč zavrnjene. Na testu samočistilnih vgradnih pečic smo poleg kakovosti pečenja preverili tudi učinkovitost samočistilnega sistema - pirolize. Na testu zobnih krem se je izkazalo, da za dobro ni potrebno odšteti veliko denarja, ter da proizvajalci pri navajanju količine fluora praviloma pretiravajo. Objavljamo rezultate testa brivnikov - razlike v ceni so velike, kaj pa v kakovosti? Veste, koliko jagod je v lončku jagodnega jogurta? Mi smo preverili! In še: kako zanesljivi so avtomobili v resnici? Prelistajte januarski VIP - brez oglasov!

Najbolj "vroče" zgodbe iz revije VIP

E-pošta natisni PDF

Naši bralci vedo, da je v zamrznjenih ribah skoraj toliko vode, kot mesa, da lahko kupijo kakovostno digitalno kamero za tretjino cene enako dobre, a precej dražje konkurentke. Ste vedeli, da lahko pri nakupu pralnega stroja prihranite 700€ in to ne na račun kakovosti? Koliko vas bo stal limit in kakšne obrestne mere za depozite ponujajo naše banke? Ste mislili, da je cena obveznega avtomobilskega zavarovanja pri vseh zavarovalnicah enaka? Razlike so tudi 200€! Poznate vaše pravice v primeru zapletov na potovanju, ali če kupite izdelek z napako? Naši člani vedo, kako ravnati v takšnih primerih!

Združena številka revije VIP, november, december 2013

E-pošta natisni PDF

december13mTesti: tekoči jogurti, alpske smuči, ženske nogavice in električne zobne krtačke. Pod drobnogled smo vzeli cene nekaterih (tehničnih) izdelkov pri nas in sosedih. Slovenija je praviloma najdražja! Pregledali smo obrestne mere za depozite in kakšna so zavarovanja, ki jih imamo na karticah. Veste, kaj so strukturirani depoziti? Raje ne sklepajte stav s svojo banko! In še: pregledali smo podaljšane garancije, ki jih ponujajo nekateri trgovci in proizvajalci. Ugodnost za potrošnike ali le še ena v vrsti storitev, ki jih ne potrebujemo?

Oktobrski VIP

E-pošta natisni PDF

okt13Testi mletega mešanega mesa in sesalnikov - kateri svoje delo opravijo bolje, tisti z vrečko, ali brez? Preizkusili smo zimske pnevmatike: dobre v cenovnem razponu od 53 do 73€ (185/60 R 15 T) oz. 116 do 193€ (225/45 R 17 H). Preverili smo, koliko vas bo stal izreden limit in ali so na voljo tudi boljše rešitve. V VIPovem paragrafu pa o tem, kako ravnati, če niste zadovoljni z delom upravnika.

Septembrski VIP

E-pošta natisni PDF

ssep13mPod drobnogled smo vzeli klicne centre dobaviteljev električne energije: na nekatera vprašanja smo dobili odgovor kot iz topa, drugje so bila pravo razočaranje. Kako dobro odgovarja vaš dobavitelj? Testi: tablični računalniki (že za 200€ lahko kupite dobro tablico), vozički za dvojčke (nekateri so nas prijetno presenetili) in športne nogavice (vse niso vredne svoje cene). Kaj je ugodneje: uveljavljati garancijo ali napako na izdelku?

VIP, julij, avgust 2013

E-pošta natisni PDF

julavg13mTesti izdelkov za sončenje, otroških vozičkov in "razdelilnikov elektrike" za zagotavljanje prednapetostne zaščite. Kako prepoznati ekološko živilo in na kaj biti pozoren pri nakupu oblačil z UV zaščito? Najpogostejše zmote pri uveljavljanju pravic potrošnikov: vam pripadajo obresti na avans, je res treba reklamirati izdelek pri serviserju in kako je z vračilom izdelka, s katerim ni nič narobe? Preverite!

Junijski VIP

E-pošta natisni PDF

junij13mSkupaj z gozdarskim inštitutom smo opravili test lesnih peletov: na trgu je nekaj dobrih izdelkov, precej je povprečnih, našli pa smo tudi neustrezne. Na testu tokrat IPL naprave za odstranjevanje dlak: res opravijo svoje delo kot je treba, ali proizvajalci spet pretiravajo z obljubami? Ponudba otroških avtosedežev je velika, a varni niso vsi. Pred nakupom preverite rezultate testa! Je rjavi sladkor res bolj "zdrav" od belega? Kako varni so vaši prihranki v banki: do kakšnega zneska za privarčevan denar jamči država, ali gredo vloge v vzajemne sklade tudi v stečajno maso, kaj pa življenjsko varčevanje, sklenjeno pri banki?

Majski VIP

E-pošta natisni PDF

maj13Kako ugodne so ponudbe s "super popusti", ali bomo (če se odločimo zanje) res letovali po najugodnejših cenah? Na biti pozoren, preden kupite kupon? Kako učinkoviti so sesalniki roboti in ali lahko tudi za manj kot 150€ dobimo dobro navigacijsko napravo? Koliko zelenjave je v resnici v "zelenjavnih" polpetih? Preberite!

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL