Prelistajte revijo VIP

Revija VIP: rezultati testov izdelkov in storitev, koristne informacije in nasveti. Smo neodvisni: v reviji ni niti enega oglasa! Izhaja že od leta 1991 (indeks objav od januarja 2011). Na voljo je tiskana in spletna verzija. Vas zanima več?

VIP, april 2014

E-pošta natisni PDF

apr14mZobozdravstvene storitve: raziskali smo čakalne dobe, čakate lahko tudi do 1241 dni (!) in preverili, kdaj so doplačila upravičena. Pripravili smo izbor cen za samoplačniške storitve pri nekaterih zobozdravnikih po Sloveniji. Primerjalni testi: kombinirani hladilniki, letne pnevmatike, rjave barve za barvanje las doma in protivirusni programi – kako dobri so brezplačni v primerjavi s plačljivimi konkurenti? Vse o jajcih: jih moramo shranjevati v hladilniku? Kakšna je razlika med "ekološko", "prosto", "talno" in "baterijsko rejo"? Res povzročajo holesterol in se jim moramo izogibati? Poznate kakovostne razrede? Odgovore na ta in druga vprašanja lahko poiščete v aprilskem VIPu!

VIP, marec 2014

E-pošta natisni PDF

mar14mObjavljamo rezultate primerjalnega testa tablet za pomivanje posode, osnovnih mobilnih telefonov, udarnih in baterijskih vrtalnikov ter pic maregerit. Kupiti bitcoin-e ali ne? In še: vse o pravici do zdravstvenih storitev v drugi državi EU. Prelistajte!

VIP, februar 2014

E-pošta natisni PDF

feb14mPod drobnogledom telekomunikacije v Sloveniji: pričakujemo lahko zvišanje cen storitev. Opozarjamo tudi na pasti pri sklepanju pogodb in nevšečnosti pri nadgradnjah pametnih telefonov. SMS klubi še vedno povzročajo preglavice potrošnikom: kako se jim izogniti in kaj storiti, če ste se v njihovo past že ujeli? Objavljamo test pametnih telefonov – veliko je dobrih v širokem cenovnem razponu. Na testu smo preizkusili "velike" pralne stroje: kaj pomeni, če v njih peremo manj perila? Ugotovitve so presenetljive. Predpakirana solata: dobite tisto, kar ste pričakovali? Poleg senzorike smo preverili morebitno prisotnost bakterij Escherichia coli in Listeria monocytogenes. Preverili smo tudi cene bančnih računov za upokojence in svetujemo, kako izbrati pravi fitnes. V VIPovem paragrafu pa o tem, kaj storiti, če se na belih strminah pripeti nesreča? Prelistajte!

VIP, januar 2014

E-pošta natisni PDF

januar14mPod drobnogledom pravica do zdraviliškega zdravljenja: pridobiti odločbo le ni tako preprosto, številne vloge so namreč zavrnjene. Na testu samočistilnih vgradnih pečic smo poleg kakovosti pečenja preverili tudi učinkovitost samočistilnega sistema - pirolize. Na testu zobnih krem se je izkazalo, da za dobro ni potrebno odšteti veliko denarja, ter da proizvajalci pri navajanju količine fluora praviloma pretiravajo. Objavljamo rezultate testa brivnikov - razlike v ceni so velike, kaj pa v kakovosti? Veste, koliko jagod je v lončku jagodnega jogurta? Mi smo preverili! In še: kako zanesljivi so avtomobili v resnici? Prelistajte januarski VIP - brez oglasov!

VIP, november, december 2013

E-pošta natisni PDF

december13mTesti: tekoči jogurti, alpske smuči, ženske nogavice in električne zobne krtačke. Pod drobnogled smo vzeli cene nekaterih (tehničnih) izdelkov pri nas in sosedih. Slovenija je praviloma najdražja! Pregledali smo obrestne mere za depozite in kakšna so zavarovanja, ki jih imamo na karticah. Veste, kaj so strukturirani depoziti? Raje ne sklepajte stav s svojo banko! In še: pregledali smo podaljšane garancije, ki jih ponujajo nekateri trgovci in proizvajalci. Ugodnost za potrošnike ali le še ena v vrsti storitev, ki jih ne potrebujemo? Prelistajte!

VIP, oktober 2013

E-pošta natisni PDF

okt13Testi mletega mešanega mesa in sesalnikov - kateri svoje delo opravijo bolje, tisti z vrečko, ali brez? Preizkusili smo zimske pnevmatike: dobre v cenovnem razponu od 53 do 73€ (185/60 R 15 T) oz. 116 do 193€ (225/45 R 17 H). Preverili smo, koliko vas bo stal izreden limit in ali so na voljo tudi boljše rešitve. V VIPovem paragrafu pa o tem, kako ravnati, če niste zadovoljni z delom upravnika. Prelistajte!

VIP, september 2013

E-pošta natisni PDF

ssep13mPod drobnogled smo vzeli klicne centre dobaviteljev električne energije: na nekatera vprašanja smo dobili odgovor kot iz topa, drugje so bila pravo razočaranje. Kako dobro odgovarja vaš dobavitelj? Testi: tablični računalniki (že za 200€ lahko kupite dobro tablico), vozički za dvojčke (nekateri so nas prijetno presenetili) in športne nogavice (vse niso vredne svoje cene). Kaj je ugodneje: uveljavljati garancijo ali napako na izdelku? Prelistajte!

Poletna številka revije VIP

E-pošta natisni PDF

julavg13mTesti izdelkov za sončenje, otroških vozičkov in "razdelilnikov elektrike" za zagotavljanje prenapetostne zaščite. Kako prepoznati ekološko živilo in na kaj biti pozoren pri nakupu oblačil z UV zaščito? Najpogostejše zmote pri uveljavljanju pravic potrošnikov: vam pripadajo obresti na avans, je res treba reklamirati izdelek pri serviserju in kako je z vračilom izdelka, s katerim ni nič narobe? Prelistajte!

VIP, junij 2013

E-pošta natisni PDF

junij13mSkupaj z gozdarskim inštitutom smo opravili test lesnih peletov: na trgu je nekaj dobrih izdelkov, precej je povprečnih, našli pa smo tudi neustrezne. Na testu tokrat IPL naprave za odstranjevanje dlak: res opravijo svoje delo kot je treba, ali proizvajalci spet pretiravajo z obljubami? Ponudba otroških avtosedežev je velika, a varni niso vsi. Pred nakupom preverite rezultate testa! Je rjavi sladkor res bolj "zdrav" od belega? Kako varni so vaši prihranki v banki: do kakšnega zneska za privarčevan denar jamči država, ali gredo vloge v vzajemne sklade tudi v stečajno maso, kaj pa življenjsko varčevanje, sklenjeno pri banki?  Prelistajte!

VIP, maj 2013

E-pošta natisni PDF

maj13Test sesalnikov robotov - opravijo delo tako dobro kot njihovi klasični tekmeci? Navigacijske naprave, pravice potrošnika turista. Preverili smo, koliko lahko prihranimo s premišljenim nakupovanjem jogurta. Pod drobnogledom pa ponudba počitnic po super ugodnih cenah na spletnih straneh s skupinskimi popusti. So res tako super ugodne? Prelistajte!

VIP, april 2013

E-pošta natisni PDF

apr13Pod drobnogledom energijske pijače. Menda zagotovijo pravo "eksplozijo energije", kako varne pa so za uživanje? Test kosilnic je pokazal, da so sodobni modeli močnejši, tišji, varčnejši in omogočajo celo nov način košnje, s katerim bo vaše delo poenostavljeno. Na testu protivirusnih programov smo preverili, ali vsi opravijo svoje delo kot bi ga morali. Preverili smo še pogoje za najem stanovanjskega kredita - še vedno so predragi in preveč tvegani, v VIPovem paragrafu pa vse o tem, kako se pritožite zoper račun za elektriko ali zemeljski plin. Prelistajte!

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL