Potrošniška agenda: napredek na nekaterih področjih, novi izzivi prihodnosti

E-pošta natisni PDF

eu2V poročilu pa je tudi pogled v prihodnost: težke gospodarske razmere mnogih gospodinjstev, potreba po učinkovitem izvrševanju, digitalizacija vsakdanjega življenja in zmanjševanje razlik med državami članicami glede potrošniške kulture.

Dijaki: letošnji izziv - nakupovanje po spletu

E-pošta natisni PDF

consumerclassroom2014V okviru projekta Consumer Classroom, ki ga podpira Evropska komisija, so objavil medšolsko tekmovanje, tokrat na temo nakupovanja po spletu. Tekmovanja se lahko udeležijo dijaki (12-18 let) iz srednjih oz. osnovnih šol v Evropski skupnosti.

Energetska izkaznica - nov nepotreben strošek za potrošnike

E-pošta natisni PDF

energijska izkaznica stavbe2Na ZPS smo skupaj z odvetnikom, mag. Janezom Tekavcem, izoblikovali jasno stališče proti sprejemu Energetskega zakona, zaradi predlaganega načina ureditve energetske izkaznice. Predlagamo, da državni svet danes izglasuje veto na Energetski zakon.

Ste v zadregi, kako razrešiti potrošniški problem? Pokličite 090 50 90!

E-pošta natisni PDF

090 3Niste člani Zveze potrošnikov Slovenije, vendar potrebujete neodvisen nasvet? Od 15. januarja 2014 ponujamo svetovanje tudi vsem tistim, ki niste člani ZPS. Za nasvet lahko pokličete telefonsko številko 090 50 90 od ponedeljka do petka med 9.00 in 12.00 uro, ob sredah pa tudi med 15.00 in 17.00 uro.

Top 7 leta 2013

E-pošta natisni PDF

informacije2013

Kaj ste potrošniki najraje klikali v 2013? Najbolj so vas zanimali testi tabličnih računalnikov, mobilnikov in lesnih peletov. Preverili ste obrestne mere za depozite, razjezil vas je Simobil z novim obračunskim intervalom, izračunali pa smo, da lahko s premišljenim nakupom mleka na leto prihranite več kot 100 €.

Zveza potrošnikov Slovenije se pridružuje pozivu Spremenimo minus v plus

E-pošta natisni PDF

minusvplus2Tudi naša organizacija se je pridružila pozivu okoljevarstvene organizacije Umanotera "Spremenimo minus v plus", s katero vlado pozivamo, da v rebalansu proračuna za leto 2014 zagotovi ukinitev škodljivih subvencij v višini vsaj 100 milijonov EUR in s tako privarčevanimi sredstvi ohrani pravice na področju zdravstva, izobraževanja, sociale, kulture in pokojnin.

Brezplačna mobilna aplikacija Potrošnikov SOS sedaj (končno!) na voljo tudi v Apple Store

E-pošta natisni PDF

promoZ veseljem sporočamo, da je od danes naša brezplačna aplikacija potrošnikov SOS na voljo tudi za uporabnike iPhone telefonov, prilagodili pa smo jo tudi za tablice iPad. Koristne informacije, preprosta navigacija, praktične rešitve!

ZA potrošniško revijo VIP! Podpišite peticijo!

E-pošta natisni PDF

vip panorama11 2Revija VIP, kljub sprejetim zavezam v nacionalnem programu, ta trenutek od države ne dobi ničesar, članov je premalo, zato je njen obstoj resno ogrožen. Podprite nas v našem prizadevanju za obstoj revije!

Nagrada Horus za Zvezo potrošnikov Slovenije

E-pošta natisni PDF

horus2Splošno posebno priznanje za družbeno odgovornost je prejela tudi naša organizacija – Zveza potrošnikov Slovenije. Nagrado podljujeta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, letos pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka.

Dohodnina 2012

E-pošta natisni PDF

zps_novDel dohodnine lahko namenite za delovanje nevladne organizacije, vaša dohodnina pa ob tem ostane nespremenjena!

Oglaševanje v delovnih zvezkih in učbenikih

E-pošta natisni PDF

delovni_zvezek1Ste že pokukali v učbenike in delovne zvezke svojega šolarja? Naši člani so nam že poslali nekaj primerov, ko so med šolske vsebine prikradle blagovne znamke. Pošljite nam tudi vi svoje primere!

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL