Tablete za hujšanje: če niste zadovoljni, vam vrnemo kupnino!

E-pošta

tablete za hujsanje 2"Prek spleta sem kupila tablete za hujšanje, vendar po mesecu dni jemanja nisem izgubila niti kilograma, zato sem zahtevala povračilo kupnine. Sem zelo razočarana. Kaj o takšnih ponudbah menite vi?"

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

E-pošta

okuzbe zaradi vboda klopa 2Jesen ne pozabite na klope, ki se skrivajo v mestnih parkih in vrtovih, pa tudi v gozdni podrasti. Klopi lahko prenašajo povzročitelje številnih bolezni, pri nas pa sta z vbodi klopov najpogosteje povezani lymska borelioza in klopni meningoencefalitis. Kako preprečiti vgrize, kako ravnati, če nas klop že piči in kakšen je postopek cepljenja? Preberite!

Ortodontsko zdravljenje

E-pošta

ortodontsko zdravljenje3Brez discipline ni rezultata! Uspešno ortodontsko zdravljenje pri mladih zahteva dobro sodelovanje otroka, staršev in ortodonta, predvsem pa zavestno odločitev za zdravljenje, predhodno sanacijo zobovja in seveda pripravljenost, da se odločimo za dva do tri tisoč vredno evrsko naložbo za lepši nasmeh. Kako poteka zdravljenje, kdo vse je primeren kandidat, koliko nas bo (približno) stalo…pogovarjali pa smo se tudi z ortodontko.

Azo-barvila in parabeni v zdravilih

E-pošta

azo barvila parabeni v zdravilih2Zakaj so v zdravilih za otroke tudi azo- barvila in parabeni oziroma benzoati, ki lahko povzročijo vrsto nezaželenih učinkov, ki niso povezani z boleznijo, zaradi katere mora nekdo uživati določeno zdravilo?

DNK analize: zapisano v krvi

E-pošta

Zapisano v krvi analiza DNK2Veliko je oglasov, ki nam ponujajo analizo naših genov. Z njo naj bi dobili odgovore na številna vprašanja: na kakšen način bi najlažje shujšali, h katerim boleznim smo nagnjeni, in celo, za kaj smo nadarjeni mi in naši otroci. Kaj v resnici razkrijejo te precej drage raziskave - stanejo lahko tudi do 400 evrov?

iHelp – mobilna aplikacija, ki lahko reši življenje

E-pošta

ihelp2Mobilna aplikacija iHELP skrajša čas do nudenja pomoči in učinkovito poveča možnosti reševanja. Na voljo je za operacijski sistem Android.

Vaše telo ni zabojnik za zdravila

E-pošta

vase_telo_ni_zabojnik_za_zdravila_2Pogosto, ko razmišljamo o nakupu nekega zdravila, dopolnila na rastlinski osnovi, ne pomislimo na morebitne posledice, součinkovanje. Tokrat smo v lekarnah želeli kupiti Bilobil in Aspirin naenkrat, ki se zaradi součinkovanja ne smeta jemati skupaj. Kaj so nam svetovali v lekarnah?

Spletna prodaja zdravil: ponaredki zdravila Xenical

E-pošta

ponaredki_zdravil3Podjetje F. Hoffmann-La Roche obvešča, da so odkrili ponaredke njihovega zdravila Xenical 120 mg trde kapsule. Na voljo so bile v spletni lekarni.

Klinični preizkusi zdravil: poenostavljeni postopki

E-pošta

kemikalije4Evropska komisija je predlagala poenostavitev pravil za klinična preskušanja, s čimer bi v Evropi spodbudili klinične raziskave.

"Pred poletjem bi želela shujšati za pet kilogramov. Kaj priporočate?!"

E-pošta
pred_poletjem_shujsati_5kg2"Pred poletjem bi želela shujšati za pet kilogramov. Kaj priporočate?!" Tako so naše (vitke) sodelavke vprašale v lekarnah. So nam prodali izdelke, ki naj bi pomagali pri hujšanju? Preverite! Potrošniki od lekarnarja pričakujemo profesionalne odgovore na vprašanja o zdravilih in izdelkih, ki jih prodajajo, ter opozorila, kakšno tveganje predstavljajo za njihovo zdravje. Pa je res tako?

Kdo lahko izvaja homeopatijo v državah EU?

E-pošta

homeopatija3Od letošnje pomladi je mogoče tudi v nekaj več kot 80 lekarnah v Sloveniji kupiti homeopatska zdravila, ki so že pridobila dovoljenje za promet v Sloveniji. Homeopatska zdravila lahko izdajajo le tisti magistri farmacije, ki so opravili posebno izobraževanje o homeopatskih zdravilih. Ne glede na to pa zdravniki v Sloveniji teh zdravil ne smejo predpisovati.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL