Zdravstveno zavarovanje na poti v tujini

E-pošta natisni PDF

zdravstvo tujinaPriskrbite si evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja!
Leto objave: 2006, informativni list posodobljen januarja 2010

Šport in varnost – osebna varovalna oprema

E-pošta natisni PDF

Pri vsakem športu, ne le pri adrenalinskih, je vedno prisotno tveganje in nevarnost lažjih ali težjih poškodb. Za posledicami nesreč pri športu vsako leto nekaj ljudi celo umre. Vzrokov za nesreče pri športu je več. Mnogim botruje nezbranost, utrujenost ali slaba telesna pripravljenost, pogosto pa so nesreče posledica neznanja in/ali podcenjevanja zahtevnosti športa in okoliščin, največkrat vremenskih razmer in drugih zakonitosti narave. Tveganje v športu lahko precej zmanjšamo z uporabo ustrezne osebne varovalne opreme, kot so čelade, očala, posebna varovalna oprema in pripomočki, namenska oblačila in obutev, in tako preprečimo nesreče ali vsaj poškodbe in njihove posledice. Prelistajte!

Leto izdaje: 2008

Kemikalije doma

E-pošta natisni PDF

Danes smo bolj kot kdajkoli prej izpostavljeni kemikalijam. V uporabi je okrog 100.000 kemičnih snovi, ki so povsod okoli nas. O tem, katere vplivajo na naše zdravje in okolje in kako, pa vemo zelo malo. Po podatkih opravljenih testov se v telesu odraslega človeka nahaja nepričakovano veliko strupenih kemikalij, tudi takih, ki so v Evropi prepovedane že več kot dvajset let, kar vzbuja še posebno skrb. Kaj lahko potrošniki sami storimo za večjo varnost, kje najdemo kemikalije in kako se jim izognemo? Prelistajte!

Leto izdaje: 2007.

Pravice in dolžnosti pacientov

E-pošta natisni PDF
pravice pacientov.jpgOd pacientov se vse bolj zahteva, da odgovorno ravnamo s svojim zdravjem, enakopravno in aktivno sodelujemo pri izbiri in poteku zdravljenja in tudi več prispevamo k stroškom zdravljenja. Z naraščjočimi odgovornostmi pa se po drugi strani povečuje tudi pomembnost pravic, ki jih imamo kot uporabniki zdravstvenega varstva.

Leto izdaje: 1999.

 

Oglejte si brošuro.

Vaše pravice pri zobozdravniku

E-pošta natisni PDF

zobar.jpgV zloženki predstavljamo pravice in dolžnosti zdravstveno zavarovanih pacientov na področju zobozdravstvenih storitev. Svetujemo kako in kam se pritožiti, če gre kaj narobe. Ste že slišali za trajnostno dobo in kaj pomeni? Veste kaj je garancijska doba in koliko znaša za zalivke, krone ali proteze? Preberite!
Leto izdaje: 2007.

 

Oglejte si zloženko.