Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?

Odpoved potovanja zaradi bolezni
Pojdi na dnoStran: 1
TEMA: Odpoved potovanja zaradi bolezni
#80
Odpoved potovanja zaradi bolezni pred 4 Let, 11 Mesecev  
14 dni pred odhodom na potovanje sem odpovedala potovanje zaradi tega, ker sem si zlomila nogo. Aranžma sem imela že plačan, vrnili so mi le 25% zneska. Zdi se mi kar previsoka "odškodnina" za stroške, ki jih je imela agencija. Takšen % naj bi bil v skladu z njihovimi splošnimi pogoji. Si to lahko dovolijo, kaj lahko v tem primeru sploh storim?
Petra

Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
#81
Odg:Odpoved potovanja zaradi bolezni pred 4 Let, 11 Mesecev  
Kadar potnik odstopi od pogodbe o turističnem aranžmaju zaradi okoliščin, ki se jim ni mogel izogniti ali jih odvrniti, te okoliščine pa bi bile ob sklenitvi pogodbe utemeljen razlog, da potnik pogodbe ne bi sklenil, če bi takrat že obstajale, ima turistična agencija pravico le do povračila svojih stroškov. Sem pa štejejo le stroški, ki so agenciji do vašega odstopa od pogodbe dejansko nastali (npr. za rezervacijo hotela, letalske karte, plačilo organizatorju potovanja idr.). Predlagamo vam, da od turistične agencije zahtevate pojasnilo o višini dejansko nastalih stroškov, saj ste dolžni plačati le te.

Če vam s turistično agencijo primera ne bo uspelo rešiti sporazumno, pa se kot članica ZPS lahko po pomoč obrnete na našo svetovalno pisarno.

Lepo vas pozdravljam!
Tea Žnidaršič

Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
Pojdi na vrhStran: 1