Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?

Vračilo denarja za vrnjen izdelek
Pojdi na dnoStran: 1
TEMA: Vračilo denarja za vrnjen izdelek
#174
Vračilo denarja za vrnjen izdelek pred 4 Let, 5 Mesecev Karma: 0
Pozdravljeni,
zanima me, kakšno je pravilo oz.zakonodaja o vračilu kupnine za vrnjen izdelek.
V E.Leclerc sva kupila tel.aparat v akciji...seveda se je pokazalo, da nakup ni bil najboljši, zato sva ga naslednji dan vrnila. Tu pa se je zapletlo, saj denarja niso hoteli vrniti temveč sva dobila "dobropis". V dobri veri, da bova denar porabila v tej trgovini postopoma, saj najini nakupi redko kdaj presegajo enkratne nakupe v takem znesku 43€ sva dobropis vzela, ko pa sva prišla na blagajno in pri nakupu ponudila ta dobropis v plačilo, so naju "posvetili" da morava ta dobropis izkoristiti z enkratnim nakupom. Predlagala sva, kot lastnika E.Leclerc kartice, da nama dajo preostanek na kartico, kot je tudi bonus nakupa vedno na kartici, vendar to ne gre. Po tem spoznanju sva šla nazaj na informacije in želela vrnitev denarja, vendar pravijo da to ne gre.
Zanima me ali imajo prav ali ne.
Hvala za vaš nasvet in odgovor.

Veliko uspešnega dela še najprej vam želiva,
Lidija in Borut Vojščak
Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
#176
Odg:Vračilo denarja za vrnjen izdelek pred 4 Let, 5 Mesecev  
Spoštovani,

iz opisa, ki ste nam ga posredovali predpostavljamo, da telefonski aparat, ki ste ga kupili, ni imel napake. Aparat ste želeli vrniti, ker ste si glede nakupa premislili. V takem primeru zakonodaja ne določa ničesar v zvezi z vračilom kupnine, trgovec torej takega izdelka ni dolžan vzeti nazaj. Večina trgovcev pa v skladu s svojo poslovno prakso izdelek brez napake v določenem roku, ki ga sami postavijo, vzame nazaj. Potrošniku pri tem omogočijo,da v trgovini kupi drug izdelek ali pa mu izstavijo dobropis. Pod kakšnimi pogoji bo lahko potrošnik tak dobropis koristil, pa je ponovno odločitev vsakega posameznega trgovca. Povsem možno je torej, da se praksa glede tega od trgovine do trgovine razlikuje.

Lepo vas pozdravljamo!
Tea

Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
#833
Odg:Vračilo denarja za vrnjen izdelek pred 11 Mesecev, 2 Tednov Karma: 0
Isto politiko ima Spar Slovenija d.o.o.. Preden sem karkoli rekel, so mi dali vedeti, da gotovine ne vračajo, če seveda z izdelkom ni nič narobe oz. ni krivda na njihovi strani temveč gre za moj, lasten nespametni nakup (vračal sem zapakiran paket cigaret - 10kom). Torej izdali so mi dobropis (36€), ki ga imam sedaj težavo porabiti, ker redko kupujem pri njih.

Prav nikoli nisem imel težavo z vračanjem izdelkov v trgovinah Hofer. Brez vprašanj v trenutku vrnejo gotovino.

Mislim, da je v tem smislu zakonodaja pomanjkljiva - to, da je politika vračanja kupnine za izdelke, ki se vrnejo v osmih dneh, neuporabljeni, v originalno zapakirani embalaži, odvisna od dobre volje trgovca je nesprejemljivo. Predvsem pa ščiti trgovce in ne potrošnike, ker če prav pomnim, se zakon imenuje "Zakon o varstvu potrošnikov".
Lep pozdrav!
Zadnji popravek: 15.05.2013 09:06 - 10942.
Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
 
Pojdi na vrhStran: 1