Dom Čiščenje, pomivanje Parni čistilnik, da ali ne?

Parni čistilnik, da ali ne?

E-pošta

parni_cistilnik2Marsikdo se na predstavitvi navduši za parni čistilnik, a se sprašuje, ali je res uporaben, saj s ceno, ki preseže tudi 2.000 €, parni čistilniki nikakor niso poceni. Poleg dejanske uporabnosti številne potrošnike tudi skrbi, ali para morda ne bo poškodovala pohištva in opreme... Na kaj, torej, je treba biti pozoren pred nakupom?

faviconPreverite: test talnih sesalnikov s primerjalnikom

Večina parnega čistilnika ne uporablja redno
Parni čistilniki si že desetletja utirajo pot v naše domove, za nakup pa se odločijo le redki. Še manj pa je tistih, ki čistilnik po nakupu tudi redno uporabljajo. Pri dražjih čistilnikih, ki jih lahko spoznavate na različnih predstavitvah ali pa med obiskom zastopnika na domu, je zelo verjetno, da ustvarjajo kakovostno paro in zagotavljajo neprekinjeno delo dalj časa. Običajno imajo dražji aparati tudi več funkcij in se uvrščajo med tako imenovane polprofesionalne aparate za čiščenje najrazličnejših površin in opreme v hiši, pa tudi okoli nje. A pozor: njihov nakup je smiseln šele, če jih pogosto uporabljamo.

V stanovanju vseh funkcij ne potrebujete
Če stanujete v stanovanju, morda vseh funkcij niti ne boste potrebovali. Pri teh aparatih naj bi ne bil upravičen strah pred morebitnimi poškodbami površine in opreme, seveda če boste pri uporabi natančni in upoštevali v navodilih zapisane postopke in opozorila. Obljube, da delo opravimo hitreje, držijo le deloma, res pa je, da pri čiščenju uporabljamo manj kemije. Naj opozorimo, da so aparati skoraj "profesionalni", zato bodo z njimi zadovoljne le disciplinirane in zelo zahtevne gospodinje. V principu so namenjeni za vzdrževanje zelo visoke stopnje higiene, ki (lahko bi rekli) skoraj presega povprečne potrebe v gospodinjstvu.

Odločitev za nakup aparata bo zato prava le, če menite, da so tudi vaše zahteve tako visoke. Premislite, ali ste res pripravljeni čistiti tako pogosto in tako skrbno, da boste tudi v celoti izkoristili možnosti, ki jih ponuja aparat. Za začetek premislite, kje bi lahko tedensko uporabili tak aparat in seštejte, koliko časa boste porabili za to.

 

Preverite tudi:

Pogodbe, sklenjene na daljavo

Pogodbe, sklenjene zunaj poslovnih prostorov