Test digitalnih fotoaparatov z več kot 150 modeli

E-pošta

digit_refleksni_omogoca_snemanje_videaŽe res, da zanimanje zanje pada, a predstavitve novih modelov digitalnih fotoaparatov se vrstijo tako rekoč dan za dnem. Potrošniške organizacije v akreditiranih laboratorijih letno preizkusimo več kot 100 modelov in na ta način potrošnikom z rezultati neodvisnih primerjalnih testov pomagati pri odločitvi za nakup. V primerjalniku je zdaj 154 različnih digitalnih fotoaparatov (polovica jih je naprodaj tudi pri nas), med njimi je skoraj 40 naprednih (14 jih je naprodaj pri nas), pri katerih je mogoče zamenjati objektiv.

Test - fotoknjige

E-pošta

fotoknjige_test3Čaroben spomin na prijetne dni! Za razliko od klasičnih albumov boste za svoje najbližje s foto knjigo zares pripravili pravo knjižno uspešnico. Preverili smo, ali je pri vseh ponudnikih način dela in končni izdelek podobno kakovosten, naši pravniki pa so preverili splošne pogoje po katerih poslujejo ponudniki. Cene so kar zasoljene, kje pa vam izdelajo najboljšo? Preverite!

CeWe: XXL Foto, DM, Müller, Moj Fotosvet, FotoPro, ComShop, BigBang, E.Leclerc, Digifoto lab
Foto GM: Pošta Slovenije, Tuš, Mercator
Digifot: Petrol
Fotonaredi.si: Spar

Fotoaparat izberite glede na potrebe

E-pošta

digitalni_totoaparati_potrebe2Koliko slikovnih pik (pikslov) je potrebnih, da digitalni fotoaparat naredi kakovostno fotografijo? So dovolj trije milijoni ali jih mora res biti več kot 10 milijonov?

 

Test - Koledarji z digitalnimi fotografijami

E-pošta

test_koledarji_z_digitalnimi_foto2Več kot le stenski okras! Zakaj letos ne bi podarili nekaj bolj osebnega? Nekaj, kar bo imelo tudi uporabno vrednost. To je koledar z lastnimi fotografijami! Preverili smo, kje izdelajo najboljšega!


Copyland
Digifot
Digifotolab
DM, Drogeriemarkt
E-Leclerc
Foto Čebron
Foto GM
Foto Tabor
Fotobuch4
Fotoplus
Hofer foto storitve
Mueller foto svet
Pošta Slovenije
Tuš
4 - Ponujajo tudi koledar v formatu A2, podatki pa so za format A3.

Oprema in funkcionalnost - za vsakogar nekaj

E-pošta

digitalnafotografija_oprema2Skupaj z odločitvijo za nakup se velja prepričati, kaj izbrani model sploh omogoča in v čem je drugačen od drugih na isti polici. To še posebej velja za dodatno opremo, ki bi jo radi uporabljali, saj marsikateri model ne omogoča namestitve, denimo, zunanje bliskavice ali pa fotografiranja v makro načinu.

Red pri arhiviranju

E-pošta

digitalni_totoaparati_arhiv2Kdor išče fotografije brez kakršnega koli sistema, bo kmalu podoben tistemu, ki jih išče v škatli za čevlje. Iz zagate pomaga le ustrezen programski paket, ki bo zagotavljal red.

Digitalni film, katerega izbrati?

E-pošta

pomnilniske_kartice_sdxc2Pomnilniške kartice, ki so v digitalni dobi pri fotoaparatih nadomestile film, še zdaleč niso standardizirane.