Primerjalnik ploskih televizorjev

E-pošta

ploski_test3 Pred Eurobasketom nam trgovci ponujajo ugodne nakupe televizorjev, mi pa smo posodobili naš primerjalnik z zadnjimi testnimi rezultati - da ne boste kupovali na pamet! Objavljeni so rezultati za več kot 360 modelov, pri nas jih lahko kupite 181, med njimi vse, ki so na testu dobili najboljše ocene. Na voljo so ne samo podrobni rezultati testa, pač pa tudi najpomembnejši tehnični podatki. Da bo odločitev še lažja, lahko do pet ploskih televizorjev postavite v vrsto enega zraven drugega in jih primerjate tako rekoč z ramo ob rami. In še: dodali smo veliko koristnih informacij in nasvetov. Plazma ali LCD? Dve ali tri razsežnosti? Katere priključke naj ima nov televizor? Preverite!

V primerjalniku zdaj skoraj 350 digitalnih kamkorderjev

E-pošta

test_difitalne_video_kamere_2 Ne glede na to, da možnost snemanja video posnetkov lahko izrabljamo na številnih napravah - od digitalnih fotoaparatov do pametnih telefonov in tablic, pa je namenski kamkorder še vedno najbolj priročna in uporabna rešitev. Tudi zato, ker so te naprave postale lažje, imajo lahko prostor za zapis večurnega filma, omogočajo pa tudi hiter ogled in celo obdelavo. V našem primerjalniku smo po enem letu obnovili podatke, zdaj v njem predstavljamo skoraj 350(digitalnih) kamkorderjev, nekaj več kot 50 smo jih našli tudi v slovenskih trgovinah.

Komercialni programi so se preselili

E-pošta

plazma decekV ponedeljek 14. oktobra ob sedmih zjutraj je upravitelj omrežja prizemne televizije (DVB-T) vse komercialne programe dokončno prestavil na novo omrežje, multipleks C (mux C). Kaj to pomeni za gledalce?

Telemach spreminja sedanjo ponudbo in vstopa v mobilno telefonijo

E-pošta

telemach_mixNaš največji operater kabelske televizije je svoje uporabnike obvestil, da s 1. julijem povišuje naročnino na svoje storitve (do 1,5 evra), hkrati pa je predstavil nove pakete. Je sklenitev naročnine na nove pakete smiselna?

Pazljivo pri plačevanju položnic Telemacha

E-pošta

telemachPotrošnike, ki so se odločili brezplačno preizkusiti delovanje medijskih storitev paketa POP Non Stop, opozarjamo, naj bodo previdni pri plačevanju položnic za internetne storitve.

Plačljivi RTV SLO HD v kabelski in IP-televiziji?

E-pošta

plazma_daljinec2Kljub temu da je tudi program RTV Slovenije z visokorazločljivo sliko (HD) del javnega servisa, se je na nas obrnilo že več potrošnikov, ki so se pritoževali, da so ga posamezni ponudniki vključili v plačljiv paket z ostalimi visokorazločljivimi programi.

Tudi Siol z mobilno televizijo

E-pošta

tudi_siol_z_mobilno_tv2Poročali smo že, da sta Amis in Telemach za svoje naročnike pripravila rešitev, ki omogoča ogled televizijskega programa na računalnikih – tudi tabličnih in celo mobilnih telefonih. Zdaj pa se jima je pridružil še Siol s TViN.

Test - predvajalniki MP3

E-pošta

test_predvajalnikov_mp3_2Apple še vedno proda neprimerno več ipodov kot iphonov in ipadov skupaj. Kljub temu je prihodnost glasbenih predvajalnikov, popularnih "empetrijev", nejasna. Bodo preživeli, ali pa bodo njihovo nalogo prevzeli mobilni telefoni? Proizvajalci se zavedajo borbe za preživetje, zato izdelkom dodajajo zaslone in jih spreminjajo v nekaj, kar nikoli ni bil njihov namen - v prikazovalnike fotografij in predvajalnike videa. Člani pozor: na spletu tabela z razširjenimi rezultati testa!


Apple iPod nano
Apple iPod Touch
Archos 15 Vision
Archos 18 b Vision
Cowon iAudio 9
Cowon J3
Philips GoGear Ariaz
Philips GoGear Muse
Philips GoGear Raga
Philips GoGear Vibe
Sandisk Sansa Fuze+
Sony NWZ-A 864
Sony NWZ-A 865
Sony NWZ-E 463
Sony NWZ-E 464
Sony NWZ-W 262

V Sloveniji samo eno omrežje digitalne prizemne televizije

E-pošta

ploska3d_tvNorveško podjetje Norkring je sporočilo, da se umika iz Slovenije, kar pomeni, da bomo kmalu imeli zgolj enega ponudnika omrežja digitalne prizemne televizije – RTV Slovenija. Ali je ta odločitev za slovenske potrošnike res nepomembna?

Test - slušalke

E-pošta

test_slusalk_2Ko želimo resnično uživati v glasbi, si na glavo nataknemo slušalke. Poseben status imajo slušalke z belimi žicami, saj že od daleč sporočajo, katere znamke je prenosna naprava, s katero uporabnik posluša glasbo. Številni pa se odločajo za nakup novih, samostojnih. Objavljamo rezultate za 11 različnih slušalk, v cenovnem razponu od 30 do 230€. Razlika v ceni je velika – je tudi v kakovosti? Pozor: na spletu poleg razširjene tabele z rezultati testa slušalk, ki nimajo aktivnega zmanjševanja hrupa, objavljamo tudi rezultate testa slušalk z aktivnim zmanjševanjem hrupa!


AKG K 340
ifrogz EarPollution Nerve Pipes
Monster Beats solo*
Panasonic RP-HTX 7
Philips SHE 9000
Philips SHO 9560
Pioneer HDJ-500
Pioneer SE-MJ 31
Scullcandy HESH
Scullcandy Lowrider
Sennheiser HD 448

Ploski televizorji: enaka oznaka, različna kakovost! Primer Sony 32EX500

E-pošta

sony_tv6Nobena skrivnost in nič nenavadnega ni, da proizvajalci v svoje izdelke vgrajujejo dele, ki so izdelani v različnih tovarnah na različnih koncih sveta. Končni izdelek naj bi kljub temu dosegal enako kakovost. Da ni vedno tako, so francoski potrošniški organizaciji UFC Que Choisir sporočili tamkajšnji kupci televizorjev Sony 32EX500.

Test - naprave za domači kino

E-pošta

test_hisni_kino2Nekatere moti splošna kultura obnašanja v javnih kinematografih. Filmske uspešnice večinoma vrtijo le v največjih kinodvoranah, zato se zdi edina rešitev za popoln filmski užitek doma nakup sistema za domači kino. Na testu sistemi v cenovnem razredu med 600 in 120€. Dobrega lahko kupite že za 180€ - seveda, če poznate rezultate testa! Katerega torej izbrati?


Sistemi za domači kino 2.1
JVC TH-BD30
LG HB45E
Panasonic SC-BT222
Philips HTS7200/12
Pioneer BCS- FS505
Samsung HT-C5200, HT-C5800
Sony BDV-F500

Sistemi za domači kino 5.1
LG HB965TZ, HT805PH, HT805SH
Panasonic SC-BT230, SC-PT480
Philips HTS3020, HTS5520, HTS5560/12
Pioneer BCS-303, BCS-707, DCS- 202 K
Samsung HT-C350, HT-C450, HT-C5500, HT-C5900
Sony BDV-E370, DAV-DZ330

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL